Dacian Cioloş, precizări despre ancheta privind rectificările bugetare: Este mai simplu să dai vina pe tehnocraţi. Scandalul a fost lansat de unii care au făcut promisiuni în campania electorală şi acum îşi pun problema cum o să le realizeze

de Iulia Iancu , 11 ianuarie 2017
Dacian Cioloş, precizări despre ancheta privind rectificările bugetare: Este mai simplu să dai vina pe tehnocraţi. Scandalul a fost lansat de unii care au făcut promisiuni în campania electorală şi acum îşi pun problema cum o să le realizeze

Fostul premier al României, Dacian Cioloş, a declarat, miercuri, la RFI, că acuzaţiile lansate de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, privind "gaura" din buget provocată de fostul guvern, sunt nejustificate. Totodată, Dacian Cioloş a mai afirmat că Ministerul de Finanţe are toate datele pentru a lămuri această chestiunie, însă ”este mai simplu să dai vina pe tehnocraţi”.

"Ancheta parlamentară legată de rectificările bugetare ale cabinetului pe care l-am condus face parte din aceeaşi categorie populistă, pentru că dacă cei care au iniţiat această comisie chiar voiau să ştie cum stau lucrurile, era simplu, puteau să întrebe la Ministerul de Finanţe, unde sunt toate aceste date şi toate aceste elemente, care să ajute să înţeleagă subiectul respectiv. Sunt chestiuni legate de tehnică bugetară, nu e nici o noutate ce s-a întâmplat anul acesta în buget şi tocmai de asta eu sper că dacă chiar se vrea o analiză, ea să se facă pe ultimii zece ani, să vedem cum au stat lucrurile pe ultimii zece ani între venituri prognozate la buget şi venituri realizate", a spus fostul şef al Executivului.

Cioloş a arătat că lipsa unor bani la buget nu ar fi avut cum să nu se regăsească în deficitul bugetar.

”S-a vorbit la început şi văd că acum nu se mai dezvoltă ideea asta, cred că lucrurile s-au lămurit, de o «gaură» lăsată în buget. N-avea cum să existe această gaură sau aceşti bani lipsă, fără ca asta să se traducă în deficitul bugetar. Noi am stabilit, am prognozat la început un deficit bugetar de sub 3%, 2,8% a fost ţinta noastră şi deficitul realizat a fost de 2,6%, deci nu numai că nu s-a lăsat o gaură în buget, dar chiar deficitul a fost sub cel prognozat, în condiţiile în care la sfârşitul anului, aşa cum se întâmplă în general cu bugetele, s-au făcut mai multe plăţi, inclusiv am plătit toate restanţele de restituire a TVA-ului pe anul trecut, pe care nu le-am lăsat pe bugetul anului acesta”, a spus Dacian Cioloş.

Fostul lider al Cabinetului tehnocraţilor consideră că scandalul legat de încasările bugetare a fost creat pentru a deturna atenţia de la promisiunile făcute în campania electorală.

”Sunt aspecte legate de tehnică bugetară, care nu sunt explicate, ci sunt speculate anumite lucruri, lăsând să se înţeleagă mesaje eronate, dar în interesul unora, care au făcut promisiuni în campania electorală şi probabil că acum îşi pun problema cum o să le realizeze şi atunci e mai simplu, decât ceea ce s-a făcut şi în cursul lui 2016, să dai vina pe tehnocraţi", a conchis Dacian Cioloş.

 

Loading...

Comentarii

 • vero

  11 ianuarie 2017 20:28

  Nu, nu, gresiti - isi pun problema cum sa NU le realizeze. Si-au gasit, ca nu de inteligenta duc ei lipsa... la gasit si inventat motive, scuze si acuze ii duce capul la fel de bine ca si la furat.

  raspunde comentariului
 • ioan

  11 ianuarie 2017 20:25

  Dacian a luat o mare responsabilitate , sa formeze un guvern intr-o structura compromisa si infectata de psd fsn.insa cu simplitate a scos la capat aceasta misione cu brio. romanilor, trebuie sa intelegeti ca Dacian nu trebuie sa inventeze roata si nici nu trebuie sa fie un geniu. trebuie in primul rand sa fie dorinta pt a face ceva in ajutorul poporului si a tari si apoi trebuie sa aplici regulile simple ale economiei dar mai ales ale democratiei si egalitati. ori aici este problema ca psd nu are nimic de a face cu democratia, libertatea si egalitatea. de aici apar toate problemele. psd a avut 27 de ani sa arate ce vor si ce pot si nu a demonstrat nimic. romania se afla intro stare de colaps si asta este doar opera lor. culmea este ca desi tara merge prost, ei , cei din psd si clientela lor o duc din ce in ce mai bine. au case si proprietati uriase in tara si strainatate . se lafaie in bunastare acoperite de extra drepturi si privilegii acoperite cu imunitati. ce este asa de greu in a distinge acesti hoti si pungasi care sau instalat in fruntea tarii?????? ei trebuie inlaturati, nu Dacian. TREZITI-VA ROMANI !!!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • Stai linistit, nu pați nimic

  11 ianuarie 2017 17:40

  Corb la corb nu-si scoate ochii. E clasica lozinca ''Mircea fa-te ca lucrezi''.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design