20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportDacian Cioloș, despre conducătorii politici: Încrederea oamenilor nu poate fi folosită ca...

Dacian Cioloș, despre conducătorii politici: Încrederea oamenilor nu poate fi folosită ca scot împotriva legii

Fostul premier, Dacian Cioloș, a postat pe pagina sa de facebook un mesaj cu privire la Mica Unire și a făcut o legătură cu situația actuală, de schimbare a Codului Penal.

„Conducătorii politici au privilegiul de a contribui cu modestie și dăruire la consolidarea comunității, întărindu-i valorile și principiile prin propriul exemplu, prin fapte, prin idei. Nu sunt acolo ca să lupte pentru interese personale sau pentru a oferi privilegii protejaților. Dregătoria vremelnică pe care o au, încrederea oamenilor, nu pot fi folosite ca scut împotriva legii”, a transmis fostul premier.

El a mai precizat că Ocaua lui Cuza ar trebui folosită și acum “pentru valori care nu pot fi comensurate material, dar care sunt cu mult mai prețioase și mai greu de apărat”.

“Mândria unui neam nu este despre orgoliu, ci despre demnitate, despre promovarea unor valori și a unor principii care ne definesc. Întemeiată pe adevăr și pe respectul pentru noi înșine, demnitatea se câștigă greu, rezistând compromisurilor care-i pot afecta fundamentele.

Nu putem apăra și promova drepturile și libertățile fundamentale, câtă vreme există unități de măsură diferite. Ocaua lui Cuza trebuie aplicată și acum, inclusiv pentru valori care nu pot fi comensurate material, dar care sunt cu mult mai prețioase și mai greu de apărat”, a mai spus Dacian Cioloș.

În finalul postării sale, el transmite românilor și o urare cu ocazia Unirii Principatelor.

“De ziua Unirii Principatelor vă urez tuturor să fim demni, să fim toleranți cu diferențele dintre noi, să nu transformăm confruntările de idei în ură, să păstrăm vii acele lucruri care ne unesc!

Vă invit să credem că această țară este mai mult decât o sumă de individualități, că valorile ei nu pot fi reduse la cel mai mic numitor comun, că viitorul ei și al nostru ca neam sunt incomparabil mai importante decât interesele politice sau partinice de moment.

La mulți ani, România!”

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă