Cu ce se laudă ministrul Liviu Pop în CV-ul oficial postat pe site-ul Ministerului Educației: „Sunt un om modest, din popor“

de Petre Badica , 11 iulie 2017 - stire actualizata la ora 11:24, 11 iulie 2017

Noul ministru al Educației a publicat, pe site-ul oficial al ministerului pe care îl conduce, povestea romanțată a vieții sale, populată cu amintiri din Vișeul natal, dragostea față de catedră și referiri la ani în care era lider sindical.

La două săptămâni de la validare, ministrul Liviu Pop a publicat în loc de CV, pe www.edu.ro, la categoria “Despre ministru”, o compunere (cam de nivelul clasei a V-a), de un pitoresc și o sinceritate aparte, din care răzbate mândria de a se fi născut într-o zonă încărcată de istorie.

“M-am născut în Vişeul de Sus, în Maramureşul Voie-vodal, un loc cu oameni sinceri, deschişi şi gata să sară în ajutor ori de câte ori este nevoie. Sunt mândru că am primit o educaţie aleasă de la părinţii şi bunicii mei. Am fost învăţat că în viaţă nimic nu este mai presus de adevăr, cinste şi respect”, a scris Liviu Pop.

„Mi-am dorit mereu să fiu dascăl, aşa că mi-am urmat chemarea, devenind profesor de matematică. La fel ca alte meserii, şi cea de profesor presupune «şlefuirea» şi formarea copiilor pentru viaţă. Nimic nu este mai frumos decât să ştii că elevii tăi îşi doresc să devină la fel ca tine. În momentul în care mi-am dat seama că mare parte a colegilor mei au nevoie de sprijin şi ajutor pentru a le fi respectate drepturile legale, nu am ezitat să devin lider de sindicat.Aşa cum spun bătrânii, «omul cât trăieşte învaţă», şi eu sunt deschis la tot ce este nou. Sper că v-am demonstrat până acum că sunt un om modest, din popor, iar cariera de politician este doar un prilej optim de a veni în sprijinul nostru, al tuturor celor care ne dorim un trai mai bun, un viitor mai fericit pentru copiii noştri”.

Deși, pentru domnul ministru “nimic nu este mai presus de adevăr, cinste şi respect”, în urma unei decizii abuzive, Liviu Pop i-a permis lui Victor Ponta să își păstreze titlul de doctor obținut de fostul premier în urma unui plagiat grosolan.

Faptul că Liviu Pop ține să precizeze și – implicit – consideră o calitate faptul că este “un om din popor” reprezintă o discriminare în sine. Și ne duce cu gândul la vremurile de dinainte de Revoluție, când originea sănătoasă și faptul că erai un element din popor erau obligatorii pentru a fi promovat de comuniști. (VEZI GALERIA FOTO PENTRU DETALII)

Copy/paste de pe site-ul personal

Comparativ, fostul ministru al Educației Pavel Năstase și-a publicat un CV care se întindea pe nu mai puțin de cinci pagini. Ne-am adresat Biroului de presă, pentru a afla de ce a ales Liviu Pop această prezentare narativă și personală. Poziția de ministru impune o prezentare riguroasă, cu repere educaționale și profesionale.

“Am convenit ca prezentarea celor care conduc ministerul să cuprindă: o poză, însoțită de o scurtă descriere pe care fiecare să o completeze după cum consideră de cuviință, la care să adaugăm un CV extins. Dat fiind că a trecut puțin timp de la preluarea mandatului, nu s-a reușit publicarea CV-ul lui Liviu Pop, o chestiune care se va remedia în foarte scurt timp. Pe site există doar o autoprezentare pe care o puteți regăsi și pe site-ul personal al domnului ministru Liviu Pop”, a fost răspunsul primit de la Biroul de presă al Ministerului Educației.    

Senator şi lider sindical

Liviu Pop s-a remarcat în spațiul public prin faptul că, în 2012, a dizolvat Consiliul care decidea, în unanimitate, că Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat. La acea vreme, Pop era interimar la Educație. Potrivit informațiilor de pe  site-ul Senatului, Liviu Pop are o diplomă în matematică și un master în management edu-cațional la Arad. A fost profesor de matematică în mai multe localități, cea mai importantă fiind Baia Mare. În paralel, și-a început activitatea de sindica-list, ajungând președinte al Sindica-tului Liber din Învățământ Maramureș. Funcția de secretar gene-ral al Federației Sin-dicatelor Libere din Învă-țământ l-a propulsat, în 2012, ministru pentru Dialog Social. Liviu Pop este senator PSD. 

Comentarii

 • CHARLIE

  02 august 2017 2:12

  Liviu Pop scrie despre el cata placere ii facea ca profesor de matematica la copii care invatau si cresteau sa fie ca si el. Adica sa fie tolomaci a la Liviu. Fratii Vacaresti aveau o zicala prost din prost care se naste, e ca vita doar nu paste!

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  11 iulie 2017 21:12

  Inca odata va zic politica conduce, specialistii furnizeaza expertiza. Daca se intalnesc, daca politicianul asculta pe specialist, cu atat mai bine. Cand basescu si matracucile lui, inclusiv calculatorul de pumn in freza copchilului, taiau si spanzurau, nimeni n-a avut nimic de zis. Acu, vaz ca v-a casunat pe profesorul de matematici din Maramu`. Ii spun io ce sa faca, sa va ia maul la toti latratorii. Sa discute cu cei care se pricep- ce nu merge in sistem, din ce cauze posibile, ce solutii sunt pe masa. Sa democratizeze decizia in Educatie. Iar daca face asta, o sa fie de 1000 de ori mai eficient decat toate mutrele scortoase, pline de ifose, care s-au perindat in scaunul de ministru. Doar atat, sa dicute cu oamenii, sa-i asculte. Nimic altceva.

  raspunde comentariului
 • CURAT "OM DIN P(T)OPOR,", COANE FANICA !!!

  11 iulie 2017 20:45

  FACAND ATATA CAZ DE PROVENIENTA SA -"DIN POPOR" - , DECI, DE ORIGINEA SA SOCIALA "SANATOASA", N-AR TREBUI SA NE SURPRINDA DACA TOVARASUL POP LIVIU SI-AR FI INCHEIAT DISCURSUL SAU COMUNISTOID CU SLOGANUL OBISNUIT LA COMUNISTI "TRAIASCA CLASA MUNCITOARE" ....................................

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  11 iulie 2017 20:33

  Voi nu faceti diferenta intre guvernare si guvernanta. Habar n-aveti de politici publice, de articularea lor. Despre ce se cere in postul de ministru, ca politician, despre ce se cere de la un EXPERT, in pozitie de conceptie, analiza, prognoza. Fereasca sfantul, cand zic EXPERT ma gandesc la oameni cu doctorat pe bune, cu exercitiu indelungat pe management si instrumentare de politici, nu orataniile care-si zic experti fara acoperire, in orice domeniu. Injurati, baieti. Injurati. Doar atat stiti, sa injurati. Ati ridicat in slavi un asa zis savant, Daniel Petru. Cand l-au luat astia la puricat, s-a vazut ca si in stiinta, si-n management, era straveziu ca sticla de geam. Eh, natii proaste.

  raspunde comentariului
 • Ovidiu Mica

  11 iulie 2017 13:18

  Modest...? Perfect de acord. Din popor...? Din topor, poate... Fiindcă s-a dovedit că poate. Try boon!

  raspunde comentariului
 • arov

  11 iulie 2017 12:25

  Bai Pop esti mai mult decat un om din popor. Esti *****.

  raspunde comentariului
 • dusu

  11 iulie 2017 10:23

  I i de a nostru frati romini ! trabe sa shie bun !

  raspunde comentariului
  • E de-al tau?

   11 iulie 2017 12:22

   Ti-l cedam fara regrete! Dupa nume parea roman, dar daca tu il revendici, ia-l de tot. Te avertizez ca e cam... tampitel!

   raspunde comentariului
   • dusu

    11 iulie 2017 18:09

    cum sa fie de al meu bre romine ? io is dus, ala ii sigur de al tau si inca tzi conducator ! ha ha cum zisesi dupa nume e romin si cum ptr voi romin inseamna ca e daco roman, ii sigur de vita nobila

    raspunde comentariului
 • Andrei

  11 iulie 2017 9:39

  Mai Liviu Pop tu esti un prost de bubui cand era Ponta intrai in foc sal suti si sal aperi la TV,acum cu Dragnea la fel tu aperi Hozii nerusinatule si vrei sa ne educi copii.Noi am ajuns o tara de Prosti si Hozii,etc,etc la nivel International.cine vrea sa inteleaga.

  raspunde comentariului
 • Ioan

  11 iulie 2017 8:23

  Ca si ceilalti ministri ai educatiei nici asta nu va face nimic. De fapt unde a predat matematica?

  raspunde comentariului
  • Decat sa faca prostii,

   11 iulie 2017 12:24

   mai bine sa nu faca nimic! Din antecedente si din ce reflecta figura lui, nu ne putem astepta decat la tampenii!

   raspunde comentariului
 • centrix

  11 iulie 2017 7:08

  Sunt un om modest - este deja un oximoron, unde oximoron nu este o secta religioasa. Mai corect spus e ca nu e ce afirma, dimpotriva, iar din ce spune si mai ales din ce face ramane ce a fost inainte de a trece prin scoala, din care nu a inteles multe materii. Sunt multi oameni care nici nu-si dau semama ca trec prin viata ca rata pe apa. Pacat de generatiile care s-au straduit sa-i aduca pe lume, incercari nereusite.

  raspunde comentariului
 • Un grajdan pesedist

  11 iulie 2017 6:23

  Plange puscaria dupa el. Asta il recomanda sa fie ministru.

  raspunde comentariului
 • Kermit

  11 iulie 2017 1:41

  Ce cioc fain are acest Poop ... numai in Maramu' gasesti un asa plisc ... Pacat ca nu si-a lasat si mustata daca tot il cheama si Liviu.

  raspunde comentariului
 • costica

  11 iulie 2017 1:00

  Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design