16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024

Culise

Nastase isi exprima solidaritatea cu “victima” Iliescu
Biroul Permanent National al PSD a adoptat ieri un comunicat prin care conducerea partidului isi exprima solidaritatea cu Ion Iliescu, a anuntat presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, apreciind ca fostul sef al statului este atacat in mod “constant si agresiv”. “Biroul Permanent National isi exprima solidaritatea cu Ion Iliescu”, a afirmat Nastase, opinand ca in ceea ce priveste atacurile la adresa fostului sef al statului este vorba de o “diversiune”. El si-a exprimat speranta ca PSD va avea alaturi in acest demers toate fortele politice si oamenii politici responsabili.
“Domnul Iliescu este atacat in mod constant si agresiv, este absolut inadmisibil”, a mai spus liderul PSD, apreciind ca este firesc sa existe preocuparea pentru elucidarea aspectelor legate de fenomenul Piata Universitatii, dar este “de neacceptat” ca, sub pretextul rememorarii acelor evenimente, fostul sef al statului sa fie supus unor atacuri fara precedent.

Pesedistii “coc” legea painii
Un grup de opt deputati pesedisti preocupati de alimentatia sanatoasa s-au gandit sa initieze legea painii. Potrivit initiativei, painea se va produce nu numai din faina alba, neagra si integrala, ci si din faina semialba fortifianta, adica din faina care contine vitaminele B1, B2, PP, acid folic, fier si calciu. Alimentul cel mai important pentru romani este painea. Aceasta ar trebui sa fie o sursa foarte importanta de vitamine, minerale, proteine, calorii – isi justifica pesedistii propunerea. Mai mult, ei sustin ca romanii prefera painea alba “datorita tolerantei digestive sau obisnuintei”. “Extinderea consumului de produse rafinate, a utilizarii ingredientelor sintetice creste carentele de vitamine si minerale esentiale sanatatii, se mai plang cei opt initiatori. Asa ca ei cer ca faina sa fie fortifiata cu vitamine la moara, iar agentii economici sa precizeze pe ambalaj ce tip de faina au folosit.

Taranistii si-ar putea relua denumirea istorica – PNTCD
Taranistii asteapta inca un raspuns al instantei la cererea ca denumirea partidului sa fie schimbata din PNTCD in Partidul Popular Crestin-Democrat. Instanta se va pronunta insa pe data de 7 iulie. Prim-vicepresedintele taranist Serban Bubenek nu este ingrijorat in cazul variantei unui refuz al justitiei si astfel ca partidul sa-si pastreze denumirea. “Noua nu ne este rusine de sigla PNTCD. Sigla nu este abandonata, iar daca vom fi siliti de justitie, vom functiona foarte bine si asa!”, a spus Bubenek.

PSD cere sa nu se mai vaneze in crescatorii
Ca sa nu ramana “marii vanatori” ai partidului fara vanat, 12 deputati PSD propun interzicerea vanatului in crescatoriile si complexurile de vanatoare. Proiectul este justificat de initiatori, printre care si fiica fostului ministru Ilie Sarbu, Daciana, prin faptul ca “vanatoarea in tarcuri” a fost interzisa in mai multe tari ale UE. Initiativa contine si o prevedere referitoare la “evitarea producerii unor accidente” in complexurile de vanatoare, si anume ca in cazul acestor vanatori sunt aplicabile reglementarile referitoare la “protectia muncii in cadrul actiunilor de vanatoare”.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă