14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024

Culise

S-au ales reprezentantii TVR in CA

Liviu Fetter, director al Departamentului Servicii Interne, si Sorin Burtea, realizator emisiuni tv, sunt cei doi reprezentanti ai TVR in Consiliul de Administratie. Desemnarea lor s-a realizat prin alegeri interne, desfasurate luni. In urma votului secret, primul a obtinut 348 de voturi, iar al doilea 264 de voturi. Urmatorii doi clasati, la distanta mica unul de celalalt, sunt Radu Toader si Dan Mircea, iar ei vor detine functiile de membri supleanti in CA.
Scrutinul a fost organizat la sediul central al TVR si la sediile studiourilor teritoriale, iar angajatii institutiei au avut de ales intre 29 de candidati, provenind din zone diferite de activitate ale televiziunii, de la tehnic si productie la relatii internationale sau stiri. In mandatul anterior, reprezentanti ai TVR in Consiliul de Administratie al societatii au fost Constantina Tudor si Dani Constantin.

Ciontu ramane vice la Camera

Deputatii au respins ieri cererea grupului PRM de revocare din functie a vicepresedintelui Corneliu Ciontu. Votul a fost secret cu bile si doar 82 de deputati au votat pentru inlocuire, in timp ce 119 au votat impotriva. Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a explicat ca revocarea este considerata aprobata doar daca in favoarea acesteia voteaza jumatate plus unu din numarul total de deputati. “Am ajuns la concluzia ca votul exprimat este un vot final. Sunt multe chestiuni de procedura pe care ar trebui sa le explic pentru a justifica aceasta concluzie, dar faptul ca au fost doar 82 de voturi in favoarea revocarii, fata de 119 impotriva, arata ca nu putem sa mergem la un al doilea tur de scrutin pentru o formula de revocare cu majoritate simpla”, a explicat Nastase.

Un deputat PD critica Guvernul Tariceanu

Deputatul PD Romeo Raicu sustine ca Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu si ministrul Sanatatii trebuie sa isi revizuiasca politica privind sistemul sanitar si de protectie sociala.
El s-a referit la o recenta ordonanta de urgenta, afirmand ca pe baza acesteia se elimina, practic, gratuitatea la medicamente pentru copii, studenti, gravide, lauze sarace sau persoane cu handicap. Cu toate ca unii pacienti beneficiaza de o compensare de 100%, ei vor fi nevoiti sa suporte costurile unor ingrediente, al ambalajului si costul de productie, ceea ce se ridica la 10-20%, apreciaza deputatul PD. “Noul sistem nu sustine in nici un fel categoriile defavorizate”, crede deputatul PD. Romeo Raicu a mai fost in centrul unei controverse, respingand ideea PNL potrivit careia Comunitatea de Informatii urma sa fie subordonata Guvernului.

“Amestecat in tot felul de dosare dubioase”

Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, s-a plans ieri ca numele sau este amestecat “in tot felul de dosare dubioase”. Referindu-se punctual la ancheta declansata in scandalul comorii dacilor, Nastase a spus ca “este o mare mizerie” si a amenintat ca ii va da in judecata pe toti procurorii care vor instrumenta dosare in care sa il implice si pe el.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă