13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCSM și SRI au încheiat, în 2014, un protocol în domeniul securităţii...

CSM și SRI au încheiat, în 2014, un protocol în domeniul securităţii cibernetice

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și Serviciul Român de Informații (SRI) au semnat, în anul 2014, un protocol pentru protecţia sistemului informatic şi de comunicaţii al Consiliului, precizează CSM, ca răspuns la o solicitare Mediafax.

„Potrivit documentelor publicate pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii www.csm1909.ro, în anul 2014, la nivelul acestei instituţii, s-au desfăşurat activităţi în vederea implementării unor măsuri de protecţie crescută împotriva ameninţărilor provenite din spaţiul cibernetic asupra sistemelor sale informatice şi de comunicaţii, în scopul prevenirii, stopării sau limitării consecinţelor unor agresiuni asupra acestora. (…) În şedinţa din data de 11.12.2014, Plenul Consiliului a hotărât că este oportună încheierea unui protocol cu Centrul Naţional Cyberint, în forma însuşită în cadrul Comisiei nr. 1 din data de 08.12.2014", se arată în răspunsul transmits de CSM.

Înainte de a fi încheiat protocolul, între reprezentanții CSM și SRI au existat discuţii, în care „au fost analizate şi dezbătute aspecte privind încheierea unui acord de cooperare în domeniul securităţii cibernetice între Centrul Naţional Cyberint şi Consiliul Superior al Magistraturii". La data semnării documentului, preşedinte al CSM era judecătorul Adrian Bordea.

„Protocolul menţionat a fost încheiat în baza prevederilor Strategiei de securitate cibernetică a României şi Planului de acţiune la nivel naţional pentru implementarea Sistemului naţional de securitate cibernetică, aprobate prin Hotărârea Guvernului României nr. 271/15 mai 2013. Protocolul face referire la unele aspecte de ordin tehnic apreciate a fi confidenţiale, sens în care documentul este de uz intern şi nu are caracter public", explică CSM, pentru Mediafax.

Informaţiile vin în contextul controverselor apărute în ultima perioadă referitoare la protocoalele serviciilor de informaţii cu diverite instituţii, cel mai dezbătut fiind cel încheiat în 2009 de SRI cu Ministerul Public, adus în discuţie de asociaţiile de magistraţi..

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă