Cristian Preda: Am demisionat din conducerea PDL pentru că am asumat ca obiectiv 30% la alegeri

de Rl online , 14 decembrie 2012
cristian preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, joi, că a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului întrucât a asumat obiectivul ca PDL să obţină 30% la alegeri, iar la Convenţia din vară a cerut votul militanţilor între altele pentru proiectul ARD, dezavuat acum, potrivit Mediafax.

"Mi-a dat demisia pentru că pe de o parte eu am asumat ca obiectiv electoral 30% din voturi la alegerile din 9 decembrie şi am atins mult mai puţin. Nu mă pot dezice de acest lucru. Nu am putut ignora faptul că ne-am fixat drept obiectiv obţinerea a 30% şi am reuşit doar 17%", a precizat Preda.

El a spus că al doilea motiv este dat de faptul că, la Convenţia Naţională din 30 iunie la care a fost ales prim-vicepreşedinte, a cerut votul militanţilor PDL între altele pentru proiectul unificării şi împrospătării ofertei de centru-dreapta.

"Eu am fost cel care a cerut în Convenţie să facem o alianţă cu PNŢCD, cu Noua Republică şi cu Mihai Răzvan Ungureanu, pentru că în momentul acela nu era la Forţa Civică. Imediat după închiderea urnelor, mai mulţi colegi au considerat că proiectul nu a fost viabil. Eu cred în continuare că acest proiect trebuie urmărit. Pentru că este dezavuat de colegi, consider necesar să-mi depun mandatul", a spus Cristian Preda.

Întrebat dacă nu putea aduce argumente pentru a-şi convinge colegii de aceste lucruri, Preda a răspuns: "Din păcate, am văzut o majoritate covârşitoare care e de altă părere".

Colegiul Director al PDL a decis, vineri, să convoace în februarie 2013 CNC al partidului care să stabilească data Convenţiei Naţionale la care ar urma să fie aleasă o nouă conducere.

În şedinţa de vineri, singurele demisii au fost ale lui Cristian Preda, din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, şi Sever Voinescu, din funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Cezar Preda, care anunţase luni că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte, a revenit asupra demisiei.

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design