10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportControversatul senator Șerban Nicolae a depus jurământul ca membru al Comisiei parlamentare...

Controversatul senator Șerban Nicolae a depus jurământul ca membru al Comisiei parlamentare de control asupra SIE

Senatorul PSD Șerban Nicolae a depus jurământul, miercuri, în calitate de membru al Comisiei de control parlamentar asupra activității SIE.

PSD i-a propus în Comisia SIE pe deputatul Mihai Weber și pe senatorul Şerban Nicolae. PNL l-a propus pe deputatul Sorin Răzvan Prişcă, USR pe senatorul Nicu Fălcoi, iar ALDE l-a propus pe deputatul Marius Surgent.

Mihai Weber a fost ales preşedintele Comisiei de control a SIE, Sorin Răzvan Prişcă a devenit vicepreşedinte, iar Marius Surgent – secretar.


Citește și: Șerban Nicolae a grațiat corupți cu pixul lui Ion Iliescu! Din postura de consilier prezidențial, a pus pe masa lui Iliescu decrete de grațiere pentru cinci condamnați definitiv sub acuzații de corupție

Deloc întâmplător, actualul șef al Comisiei juridice din Senat şi lider al grupului parlamentar al PSD în această Cameră, Nicolae Şerban, a girat multe dintre grațierile iliesciene. Nicolae Șerban este unul dintre cei mai influenţi politicieni ai partidului de guvernământ, fiind vârf de lance al acestei formaţiuni politice în sensibilul domeniu al Justiţiei. Astfel au stat lucrurile şi în recentele dezbateri legate de adoptarea Ordonanţei 13, privind modificări în Codul Penal şi în Codul de Procedură Penală.


Șerban Nicolae este președintele Comisiei Juridice a Senatului, dar este controversat din cauza prieteniei sale cu politicianul penal Cătălin Voicu, precum și din cauza inițiativei sale de a modifica Legea grațierii, astfel încât să fie scutiți de pedepse și condamnații pentru fapte de corupție.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă