Conducerea IGPR are ca prioritate combaterea CORUPȚIEI în rândurile POLIȚIȘTILOR

de Mihai Diac , 19 februarie 2016 - stire actualizata la ora 16:59, 19 februarie 2016
Foto: Arhivă

Prevenirea şi combatarea corupţiei în rândul poliţiştilor este o prioritate a conducerii Poliţiei, a declarat, vineri, şeful IGPR, Bogdan Despescu, citat de Agerpres. 

"Prevenirea şi combatarea corupţiei în rândul poliţiştilor este o prioritate a conducerii Poliţiei Române. Manifestăm toleranţă zero faţă de astfel de fapte şi acordăm tot sprijinul instituţiilor abilitate", a spus şeful IGPR la şedinţa de bilanţ a activităţii instituţiei pe anul 2015. 

La rândul său, procurorul general interimar Bogdan Licu a afirmat că trebuie acordată mai multă atenţie combaterii corupţiei. 

"Au fost multe rezultate, am lucrat foarte bine pe aproape toate domeniile, dar pentru că rezultatele sunt atât de bune vreau să mă refer la anumite lucruri care din punctul meu de vedere trebuie îmbunătăţite sau lucruri cărora trebuie să le acordăm mai multă atenţie şi aş începe cu combaterea corupţiei. Noi, procurorii, lucrăm pe două paliere, marea corupţie, de care se ocupă DNA, şi mica corupţie, de care ne ocupăm noi, ceilalţi procurori. Vom continua şi anul acesta să facem activităţi de pregătire profesională comună pentru a ne cunoaşte mai bine, a ne îmbunătăţi procedurile, a ne armoniza procedurile şi activităţile", a menţionat Licu. 

În opinia sa, se pot face mai multe lucruri în domeniul combaterii evaziunii fiscale, spălării de bani, a neregulilor în achiziţiile publice. 

"Vă rog să acordăm o atenţie deosebită recuperării prejudiciilor. Este esenţial să recuperăm prejudiciile cauzate prin infracţiuni. Un domeniu care pe mine m-a nemulţumit anul acesta (...) este acela al combaterii contrafacerilor. Trebuie să găsim o formulă de lucru mai eficientă în acest domeniu, în care rezultatele, din păcate şi din cauza unor modificări legislative, sunt de la an la an mai slabe", a adăugat Licu.

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design