8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportConducerea IGPR are ca prioritate combaterea CORUPȚIEI în rândurile POLIȚIȘTILOR

Conducerea IGPR are ca prioritate combaterea CORUPȚIEI în rândurile POLIȚIȘTILOR

Prevenirea şi combatarea corupţiei în rândul poliţiştilor este o prioritate a conducerii Poliţiei, a declarat, vineri, şeful IGPR, Bogdan Despescu, citat de Agerpres. 

"Prevenirea şi combatarea corupţiei în rândul poliţiştilor este o prioritate a conducerii Poliţiei Române. Manifestăm toleranţă zero faţă de astfel de fapte şi acordăm tot sprijinul instituţiilor abilitate", a spus şeful IGPR la şedinţa de bilanţ a activităţii instituţiei pe anul 2015. 

La rândul său, procurorul general interimar Bogdan Licu a afirmat că trebuie acordată mai multă atenţie combaterii corupţiei. 

"Au fost multe rezultate, am lucrat foarte bine pe aproape toate domeniile, dar pentru că rezultatele sunt atât de bune vreau să mă refer la anumite lucruri care din punctul meu de vedere trebuie îmbunătăţite sau lucruri cărora trebuie să le acordăm mai multă atenţie şi aş începe cu combaterea corupţiei. Noi, procurorii, lucrăm pe două paliere, marea corupţie, de care se ocupă DNA, şi mica corupţie, de care ne ocupăm noi, ceilalţi procurori. Vom continua şi anul acesta să facem activităţi de pregătire profesională comună pentru a ne cunoaşte mai bine, a ne îmbunătăţi procedurile, a ne armoniza procedurile şi activităţile", a menţionat Licu. 

În opinia sa, se pot face mai multe lucruri în domeniul combaterii evaziunii fiscale, spălării de bani, a neregulilor în achiziţiile publice. 

"Vă rog să acordăm o atenţie deosebită recuperării prejudiciilor. Este esenţial să recuperăm prejudiciile cauzate prin infracţiuni. Un domeniu care pe mine m-a nemulţumit anul acesta (…) este acela al combaterii contrafacerilor. Trebuie să găsim o formulă de lucru mai eficientă în acest domeniu, în care rezultatele, din păcate şi din cauza unor modificări legislative, sunt de la an la an mai slabe", a adăugat Licu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă