Comisia MCV, discuții cu oficialii români, la Ministerul Justiției. Șefa CSM: În raport se menționează și modificările aduse de Toader Legilor Justiției

de Iulia Iancu , 07 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 14:31, 07 septembrie 2017
Comisia MCV, discuții cu oficialii români, la Ministerul Justiției. Șefa CSM: În raport se menționează și modificările aduse de Toader Legilor Justiției

UPDATE 14.20: Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a declarat, joi, după analiza de la MJ a raportului MCV, că, în documentul preliminar, au fost făcute referiri cu privire la faptul că ministrul Tudorel Toader a transmis o serie de propuneri de modificare a legilor justiţiei, scrie Mediafax.

 

„Discuţii pe fondul propunerilor de modificare a legilor justiţiei nu s-au făcut pentru că, chiar dacă s-ar fi antamat un astfel de aspect, nu aş fi exprimat niciun punct de vedere în afara consultării cu colegii mei. Dar, fără îndoială, în raportul preliminar am făcut referire şi la faptul că Ministerul Justiţiei ne-a trimis pachetul de legi, precum şi calendarul pe care l-am stabilit pentru procedura avizării.

Nu pot să apreciez că ar fi o bilă neagră sau albă (aceste propuneri de modificare - n.red.), e un pachet de legi, propuneri de modificări legislative. Fiecare ne vom aduce contribuţia prin opinia proprie. Va triumfa opinia majoritară de la consiliu care va fi trimisă iniţiatorului legislativ.

Din ce am remarcat eu, fiecare dintre instituţiile invitate au făcut eforturi pentru a implementa parte din cele 12 recomandări formulare de MCV”, a explicat preşedintele CSM, la ieşirea din sediul Ministerului Justiţiei (MJ), unde au avut loc discuţii legate de raportul MCV.

Referitor la posibilitatea de încheiere a monitorizării MCV, Ghena a spus că totul trebuie să se întâmple „pas cu pas”.

„Pe măsura ce, în timp, se vor implementa aceste recomandări, poate vom scăpa de MCV”, a adăugat sursa menţionată.

 

 


Comisia MCV se reunește, joi, la sediul Ministerului Justiției, unde mai mulți ulţi şefi din domeniu vor analiza stadiul progreselor înregistrate de România în ceea ce priveşte raportul MCV. La întâlnire vor participa ministrul Justiției, Tudorel Toader, și procurorul general al României, Augustin Lazăr, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și președinta CSM, Mariana Ghena.

Șeful Parchetului General a ajuns, joi dimineață, la sediul Ministerului Justiției. "Nu aş putea să spun foarte multe decât despre faptul că, la invitaţia domnului ministru, vom face o analiză a progreselor realizate în materie de MCV. Urmează să primim vizita experţilor europeni şi în această situaţie e important să ştim care sunt progresele realizate”, a declarat, joi dimineaţa, Augustin Lazăr.

Președintele CSM, Mariana Ghena, a ajuns la sediul MJ. „Noi ne-am pregătit. Vedem care vor fi celelalte puncte de vedere”, a spus șefa CSM, la sosirea la Ministerul Justiției.

Mariana Ghena a mai spus că CSM a îndeplinit „în mare măsură” aspectele din ultimul raport privind justiția. Ea a evitat să se pronunțe asupra efectelor pe care le-ar putea avea modificările propuse la legile justiției în următorul raport MCV: „Suntem în procedura de consultare, mai departe în procedura de analizare a avizului cu privire la pachetul de legi. Nu pot să comentez”.

Știre în curs de actualizare

Loading...

Comentarii

 • Lorica

  08 septembrie 2017 8:44

  Problema Romaniei este respectarea legii de catre cetatenii ei.Din acest motiv se poate bloca totul.

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  07 septembrie 2017 14:33

  Deci, propun sa se lase mecanismul de cooperare si verificare acolo unde e. Nu mai e MCV, nu mai sunt nici subcomisiile comisiilor. Si, va dati seama, nu mai avem tzircus. Iar daca nu o sa mai avem tzircus, o s afim o tara de insi cu niste moace luuunji, si foarte sobre pe deasupra. Pentru distractia poporenilor, iata un apostol al anticoruptiei. Care a zis ca se teme, si nu se mai poate plimba prin blocul LUI, din cauza fatzadelor si ghivecelor de flori puse de corupti. A fost si amenintat, ofera si ierarhia amenintatirlor, intai ca va fi batut, apoi ca va fi dus la evaluare psihiatrica. Mai incolo explica cum e cu contractul pe hartie igienica httpswww.youtube.comwatch?v=4QfdMZHSg2s De aia zic io ca ne trebuie MCV.

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  07 septembrie 2017 13:43

  Ori mai bine o betonam ? Ca, se zice, betonul armat tine mai mult ca lemnul. Nu-i nimic, punem la dispozitie si betoniera. Calitatea europeana a lucrarilor, inainte de toate.

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  07 septembrie 2017 13:40

  Ce m-a facut sa cad in dos de uimire a fost declaratia ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, care a zis ca "sprijinim DNA". Insa, mie-mi place omul de cuvant. Adica vreau sa-i vad sprijinind concret, nu din vorbe. Cu prepeleci, artzapele, grinzi si alte latunoaie. Daca n-au, le trimit io, cu tot cu ciocan, cuie si cleste. Io propun sprijinirea capului ...capului DNA. Greu de-atatea ganduri poate cadea, motiv pentru care o sa propun unei comisii sa-i batem niste cuie in cap, ca sa- l fixam de niste grinzi groase de stejar, ca sa fie sprijin serios. Asta mai ales ca noua nu ne plac treburile facute de mantuiala, intotdeauna alegand calitatea europeana.

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  07 septembrie 2017 13:24

  Va spun io de dinainte ca va cuprinde raportul. Ca e bine, ca s-au facut progrese insemnate, ca DNA lupta cu coruptia, ca Justitia a avansat serios pe carea construirii luminoaselor idealuri europene ale anticoruptiei. Dar, ca in activitatea colectivelor de oameni din patria noastra se sesizeaza si o serie de grave neajunsuri, care insa nu caracterizeaza colectivul, cum ar fi problema independentei justitiei si problema coruptiei, ceea ce impune o atentie speciala etc. Prin urmare, se va constitui o comisie, care sa propuna membri unei comisii, care, la randul lor, vor constitui inca o comisie, care sa studieze problemele respective. Propunerile vor fi analizate de o alta comisie, care va supune raportul la o ... comisie, ca doar n-ati vrea sa se duca la o subcomisie a comisiei comisiilor. Adica, ramane cum am stabilit. Imi aduc aminte cu veselie de canditatura Turciei la Uniunea Europeana. I-au f. pe turci la melodie de li s-a acrit alora kebabul si braga-n galantar. Unde e azi Turcia ? Cum unde, la brat cu Putin, si cu cheile Stramtorilor in buzunar. Iar Anglia a zis ca-si baga ula in Uniunea Europeana, fiindca s-a saturat. Prin urmare propun si io intrunirea unei comisii, in frunte cu sefii de subcomisii, ca sa marga undeva in tufe, sa se poata chacha in liniste.

  raspunde comentariului
 • Ion

  07 septembrie 2017 11:48

  Este vorba de regrese nu de progrese in privinta MCV. Ca atare se impun sanctiuni dure impotriva romaniei pana la conformare cu legile UE nu cu cele din Rusia ca in prezent.

  raspunde comentariului
 • Emil

  07 septembrie 2017 9:43

  Asteptati implementarea ultimelor legi altfel puteti reitera eroarea celor de la FMI.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design