15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportCoaliţia de guvernare s-a reunit, luni, la Parlament. Dragnea, Tăriceanu și Tudose...

Coaliţia de guvernare s-a reunit, luni, la Parlament. Dragnea, Tăriceanu și Tudose discută despre bugetul pentru 2018

UPDATE 15.30: Premierul Mihai Tudose discută luni cu liderii coaliției de guvernare pe marginea proiectului de buget pentru anul 2018, au precizat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

Prim-ministrul a declarat, la începutul lunii septembrie, că proiectul legii bugetului de stat pe anul viitor va fi transmis Parlamentului în luna noiembrie.

"Proiectul legii bugetului de stat va fi elaborat și transmis în timp Parlamentului, în luna noiembrie, pentru a începe anul viitor cu bugetul aprobat", spunea Tudose, în Parlament.


Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au reunit, luni, într-o şedinţă la Palatul Parlamentului, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE s-a reunit pentru a decide ce proiecte de lege urmează a fi iniţiate la nivelul Parlamentului, prin iniţiativă parlamentară, şi care revin Guvernului, urmând a fi asumate prin procedură guvernamentală, o decizie urmând a fi luată şi în privinţa legilor Justiţiei.

Şedinţa coaliţiei se suprapune practic, cu trimiterea, la Administraţia prezidenţială, a propunerilor privind noii miniştri de la Dezvoltare, Fonduri Europene şi Transporturi.

Atât preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cât şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au precizat că nu vor participa la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri.

"Nu vreau să mă duc la Cotroceni decât după alegerile prezindenţiale pentru că nu mai cred în neimplicarea politică a preşedintelui. Nu e un moft. Dacă vrea să vorbească de PSD să se facă membru. Altfel îl rog să nu mai vorbeasacă despre PSD", a fost mesajul preşedintelui PSD pentru şeful statului Klaus Iohannis.

Dacă preşedintele Iohannis va accepta toate propunerile şi va semna decretele de numire, ceremonia de depunere a jurământului de către cei trei noi miniştri ar putea avea loc chiar în cursul serii de luni. În cazul în care preşedintele va refuza una sau mai multe propuneri, social-democraţii vor fi nevoiţi să se reunească din nou în CExN şi să decidă calea de urmat.

Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă