8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportClaudiu Manda, după audierea lui Ovidiu Puțura: Ne-a explicat metoda ''coperta'' referitoare...

Claudiu Manda, după audierea lui Ovidiu Puțura: Ne-a explicat metoda ”coperta” referitoare la repartizarea aleatorie a dosarelor în Justiție

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, senatorul Claudiu Manda, a afirmat marți că fostul secretar de stat în Ministerul Justiției, Ovidiu Puțura, le-a explicat membrilor comisiei metoda ''coperta'' aferentă repartizării aleatorii a dosarelor în Justiție, prin care acestea ajung la "anumite completele de judecată", potrivit Agerpres.

"Domnul Puțura ne-a explicat cum este cu repartizarea aleatorie (…), cu cazul dosarelor din Justiție, cum se face prin calculator și ne-a explicat destul de clar cum poate ca grefierul să distribuie anumite dosare către un anumit complet de judecata. Ne-a explicat cum se poate merge cel puțin pentru cazurile de arest preventiv, cunoscându-se care sunt completele pregătite și în sensul acesta se poate ajunge exact în ziua D pentru a ajunge la un anumit complet.

Ne-a explicat și cum este metoda 'coperta', am pus o serie de întrebări, am reușit până la urmă să înțelegem la ce se referea când spunea despre 'metoda coperta' și cum se poate ca această distribuție aleatorie a dosarelor către anumite complete de judecata să ajungă exact acolo unde se dorește", a spus Claudiu Manda după ședința în care Puțura a fost audiat pentru a doua oară de către Comisia SRI, pe parcusul a aproximativ șase ore.

Potrivit lui Manda, Puțura a adăugat că asemenea speței sale ar fi și cea a lui Nicușor Constantinescu, în care un ofițer SRI ar fi vorbit cu judecătorul în ziua audierii în instanță.

"A spus că a luat cunoștintă și de o speță asemănătoare, a domnului Nicuțor Constantinescu, în care spune că există o intervenție în cadrul audierii domniei sale la instanță în care ar fi venit un ofițer SRI și ar fi vorbit cu judecătorul în ziua judecății, rămâne să probăm (…) dacă mărturia domnului Constantinescu este adevărată, rămâne să vedem ce facem la nivelul Comisiei. (…)

Ne-a prezentat o listă, în opinia sa, de persoane, de judecători de la Înalta Curte despre care domnia sa consideră că au relații apropiate cu sistemul, precizând probabil sau nefăcând o precizare foarte clară dacă este vorba despre zona de parchete sau zona de servicii.

Este o listă pe care nu o s-o prezint (…). Nu putem să arătăm în spațiul public doar o declarație a domnului Puțura (…) fără ca aceste lucruri să nu fie verificate, altfel ar fi doar niște acuzații nefondate asupra unor oameni", a adăugat Puțura.

Puțura a prezentat și cazul Adrian Severin căruia i s-a adus la cunoștință o notă operativă cu mult înainte de a i se deschide un dosar.

"Rămâne ca în cadrul comisiei să evaluăm dacă o să-l invităm și pe domnul Adrian Severin să ne spună detalii de unde știe, cum a luat act de acestă notă, ce presupune", a spus Manda.

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura este condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă