8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCe spune ministrul de Externe despre fotografia ambasadorului Klemm cu steagul Ținutului...

Ce spune ministrul de Externe despre fotografia ambasadorului Klemm cu steagul Ținutului Secuiesc: Fiecare își asumă ce face

 

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, la Digi 24, că a discutat cu ambasadorul american Klemm referitor la fotografia cu steagul Ținutului Secuiesc și că a fost un gest de ”politețe”, el adăugând că ”fiecare își asumă ce face”. 

“Am vorbit la telefon. Am spus că, în relațiile dintre state, oriunde în lume, pot să existe teme, aspecte, care la un moment dat, în anumite circumstanțe, pot să genereze anumite sensibilități”, a declarat Lazăr Comănescu, care a precizat că Hans Klemm nu a fost convocat la MAE pe acest subiect. 

“Reacția domnului ambasador Klemm, (…), la Craiova, cred că a clarificat foarte bine lucrurile. Nu există pentru America, pentru domnia sa, decât două drapele, drapelul național al României și drapelul Statelor Unite ale Americii. (…) Eu cred că, așa cum a spus domnia sa, a fost un gest de politețe, (…) a fost într-o situație în care avea să se manifeste cu acest gest de politețe”, a arătat Comănescu.

Totodată, el a mai spus că, atunci când cunoști istoria și sensibilitățile unei țări, ții seamă de ele. “În condițiile în care cunoști foarte bine, am spus-o și atunci, istoria, sensibilitățile, ții seamă de ele. (…) Fiecare își asumă ceea ce face”, a mai spus ministrul Afacerilor Externe.

În luna septembrie, primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a publicat pe Facebook o fotografie în care apare alături de ambasadorul SUA în România și de alți reprezentanți locali, ținând în mână steagul ținutului secuiesc.


Citește aici reacțiile apărute în urma gestului lui Hans Klemm: 

Ambasadorul american Hans Klemm explică de ce a făcut poză cu steagul Ținutului Secuiesc: Am vrut să fiu politicos

Traian Băsescu, despre fotografia cu Hans Klemm și steagul Ținutului Secuiesc: S-a dovedit a fi uşor de păcălit de nişte şmecheri din administraţia locală din Covasna

Primarul din Sfântu Gheorghe critică isteria creată de fotografia cu ambasadorul SUA la Bucureşti. Antal Arpad: Noi nu am fost incorecți cu domnul ambasador Klemm

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă