8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCe CV are Costin Grigore Borc, noul ministru al Economiei

Ce CV are Costin Grigore Borc, noul ministru al Economiei

Costin Grigore Borc, inginer de profesie cu experiență vastă în domeniul privat, este propunerea lui Dacian Cioloș pentru ministerul Economiei. 

Aşa cum reiese din CV-ul său, Costin Grigore Borc este licenţiat al Universtităţii Politehnica din Bucureşti, în Inginerie Energetică (1989), obţinând ulterior o diplomă de master şi doctoratul la Universitatea din Wiscounsin Madison (1997 şi 2001). În cadrul acestei instituţii a fost şi asistent universitar pentru o perioadă de cinci ani, între 1995 şi 2000. 

În perioada 1991 – 1994, Grigore Borc a fost Asistent special al preşedintelui Ion Iliescu, din partea Partidului Naţional Ţărănesc şi, ulterior, între 1998 – 1999, Şeful Cancelariei Primului-Ministru Radu Vasile, în timpul mandatului de preşedinde al lui Emil Constantinescu. 

Din 2000 este integrat în compania Lafarge Ciment, unde a lucrat prima dată pentru reprezentanţa din oraşul Kansas, Missouri, în Statele Unite ale Americii, fiind ulterior detaşat ca director general la Bucureşti, apoi la în Franţa şi în Serbia.  

Din 2013 este directorul general al Lafarge Ciment România S.A. 

Costin Grigore Borc va ocupa funcţia de ministru în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului, conform listei propuse astăzi de premierul desemnat Dacian Cioloş. 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă