4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportCarmen Dan răspunde criticilor Laurei Codruța Kovesi: Mi-e greu să cred că...

Carmen Dan răspunde criticilor Laurei Codruța Kovesi: Mi-e greu să cred că activitatea DNA este blocată, pentru că n-am detașat cinci polițiști

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a răspuns, la postul de televiziune Antena 3, criticilor aduse de șefa DNA privind detașarea unor ofițeri cu atribuții de poliție judiciară către structuri din Parchet.

„Dimineață am avut o discuție cu doamna procuror în care i-am prezentat care este motivul și din ce considerente ministrul de Interne nu a mai semnat pentru detașarea unor polițiști cu atribuții de poliție judiciară către nicio structură de Parchet, însă nu e o abordare doar în privința instituției pe care o reprezintă.

Aveam detașați la DNA 245 de polițiștă, amintesc că este o hotărâre de Guvern prin care în responsabilitatea ministerului de Interne este și detașarea unui număr de 40 de polițiști. Reiese foarte clar că noi suntem peste angajamentul asumat. Sunt 245 de polițiști care lucrează și sprijină această instituție.

Unii caută mereu justificări și rezolvări la alții, noi căutăm să ne rezolvăm problemele la noi în instituție. Asta a fost discuția și nu cred că m-a văzut cineva pe mine ieșind public și spunând că am o problemă instituțională și consider că rezolvarea problemei ar consta în detașarea unor oameni la alte instituții”, a spus ministrul Carmen Dan, luni, la emisiunea „Esențial”.

„Mi-e greu să cred că activitatea DNA este blocată, pentru că n-am detașat noi cinci polițiști”, a mai precizat Dan.

Reacţia ministrului de Interne vine după ce Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a declarat că instituţia se confruntă cu o problemă în ceea ce priveşte resursa umană, în special ofiţerii de poliţie, pentru care susţine că a discutat cu ministrul Carmen Dan, însă până în acest moment nu au fost prelungite detaşările.

"Avem peste 10.000 de dosare. Fiecare procuror are 70-80 de dosare şi fiecare procuror e ajutat de doi poliţişti. Unora dintre poliţişti le expiră detaşarea şi am făcut cereri de prelungire. Am făcut pentru cinci poliţişti şi de obicei acestea se semnau după o săptămână. Avem cereri din august şi nu am primit răspuns.

Am avut o discuţie cu doamna ministru. Înţeleg că au fost multe pensionări din sistem şi trebuie să îşi prioritizeze activitatea. Nu cred că cinci oameni influenţează activitatea Ministerului de Interne", a spus Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă