12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCarmen Dan: Proiectul Statutului polițistului se va finaliza până în luna octombrie

Carmen Dan: Proiectul Statutului polițistului se va finaliza până în luna octombrie

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni, în urma discuțiilor avute cu reprezentanți ai sindicatelor polițiștilor, că s-a stabilit ca până în luna octombrie să fie finalizat un proiect al Statutului polițistului, care să fie pus în dezbatere publică, informează Agerpres.

"Ne dorim într-adevăr o întărire a autorității polițistului. Eu consider că punctul de pornire în acest demers este tocmai acela de a începe să ascultăm ce spun polițiștii. Am adus astăzi în atenția sindicatelor trei subiecte, pe care le supun și atenției publice în următoarea perioadă: Statutul polițistului, înăsprirea legislației penale care să îi apere pe polițiști și uzul de armă", a afirmat ministrul de Interne, la sediul MAI.


''Trebuie să aducem oameni bine pregătiți în Poliție, trebuie ca astfel de situații să nu se mai întâmple, trebuie să avem mijloace de intervenție cu care polițiștii să poată interveni atunci când aplică legea, trebuie să avem o legislație foarte bine conturată care să susțină autoritatea polițistului. În sensul acesta vom acționa în perioada următoare'', a spus Carmen Dan.

Carmen Dan a arătat că a decis ca Statutul polițistului să fie elaborat în primă fază de reprezentanții Poliției.

"Am solicitat, astfel, fiecărui sindicat să participe la aceste discuții, în acest format, iar forma finală să fie agreată de toți. În a doua etapă, forma care va rezulta din această consultare va fi prezentată IGPR. În a treia etapă, MAI va duce acest proiect consolidat în dezbatere publică și îl va promova în Guvern și în Parlament", a explicat ministrul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă