13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportCare sunt domeniile strategice pentru dezvoltarea României, în opinia premierului Cioloș

Care sunt domeniile strategice pentru dezvoltarea României, în opinia premierului Cioloș

Premierul Dacian Cioloș a prezentat, marți, cele mai importante direcții pentru dezvoltatea României, direcții care sunt acum pe agenda Guvernului.

Potrivit șefului Executivului, cele mai importante sectoare sunt educația, stiința și cercetarea, sănătatea și infrastructura.

Imediat după acestea, premierul Cioloș a menționat agricultura, turismul și energia.

Pe de altă parte, șeful Guvernului a cerut “gestiunea mai eficientă, coerentă, prin guvernanță corporatistă a companiilor de stat”

Dacian Cioloș a recunoscut că administrația centrală trebuie să urmărească în mod consecvent aceste priorități: “Fără continuitatea unor idei bune nu avem cum să fim credibili”.

Șeful Guvernului a făcut aceste declarații la București, în deschiderea unui forum economic organizat de Banca Națională a României.

Citește și: FMI recomandă României restructurarea masivă a companiilor de stat

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă