9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCălin Popescu Tăriceanu: Lupta împotriva corupției nu trebuie să lase victime colaterale

Călin Popescu Tăriceanu: Lupta împotriva corupției nu trebuie să lase victime colaterale

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, că lupta împotriva corupției nu trebuie să lase victime colaterale, iar cercetarea unui întreprinzător nu trebuie să distrugă afacerea sa, potrivit Agerpres.

"Aplicarea unui model economic românesc necesită și aplicarea unor componente care țin de emanciparea mentalităților, de reformă în domeniul educației, dar și de o nouă atitudine a clasei politice, atașată interesului național", a spus președintele Senatului.

Blocajul din prezent, a afirmat președintele Senatului, este cauzat și de "înțelegerea arbitrară" a abuzului în serviciu sau a conflictului de interese. "Din păcate, astăzi, la nivelul administrației, există un astfel de blocaj, de teama asumării răspunderii care ar putea să atragă repercusiuni în plan personal, printr-o înțelegere arbitrară a abuzului în serviciu sau a conflictului de interese", a spus el. 

"Cred că suntem campioni mondiali absoluți în interpretarea arbitrară a abuzului în serviciu și a conflictului de interese. Avem un scor care depășește suma tuturor țărilor europene în ceea ce privește anchetele și, probabil, și condamnările pe aceste două direcții", a evidențiat Călin Popescu-Tăriceanu.

El a subliniat că lupta anticorupție nu trebuie să aibă "victime colaterale", anume afacerile celor cercetați.

"Părerea mea este că lupta împotriva corupției nu trebuie să lase victime colaterale. Acțiunea de cercetare asupra unui întreprinzător nu trebuie să distrugă afacerea sa. Delațiunea nu trebuie ridicată la rang de spirit civic, iar oamenii de afaceri români nu trebuie să devină ținte ale unor acțiuni represive arbitrare, însoțite de tot felul de dezvăluiri defăimătoare și de filmări cu cătușele la mâini", a declarat președintele Senatului.

Cele mai citite

Antony Blinken va fi primit săptămâna viitoare de președintele Emmanuel Macron

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, va merge săptămâna viitoare în Franţa unde se va întâlni cu preşedintele Emmanuel Macron pentru a discuta în special...

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă