14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCălin Popescu Tăriceanu, despre Pilonul II de pensii: Trebuie menținut, dar există...

Călin Popescu Tăriceanu, despre Pilonul II de pensii: Trebuie menținut, dar există un comision care nu se justifică

Șeful Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că Pilonul II de pensii nu trebuie desființat. Cu toate acestea, el consideră că acel comision de 2,5% perceput de fondurile de administrare nu se justifică, informează Mediafax.

„În ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, apreciem că este un instrumet util pentru creşterea veniturilor, după pensionare, şi apreciem că trebuie menţinut. Dar nu s-a pus problema existenţei sau a inexistenţei, ci numai a nivelului de finanţare”, a spus șeful ALDE, la Mamaia, unde a avut loc ședința coaliției de guvernare.

Totodată, Tăriceanu a declarat că a văzut diverse analize legate de finanţarea Pilonului II: „Una din analize indică următorul lucru: că este un comision de 2,5% pe care l-au luat fondurile de administrare a pensiilor private. Acest comision mare a fost dat la început pentru a ajuta fondurile de administrare a pensiilor private şi există părerea exprimată deja că acest comision atât de mare nu se justifică. Aceste fonduri se trezesc cu nişte bani, pentru care nu au făcut niciun efort. Îşi iau un comision, mai primesc şi un comision de la noi…mai uşor…mai uşor”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.


Totodată, șeful Senatului a afirmat că la nivelul coaliţiei de guvernare se doreşte majorarea pensiilor şi pentru cei care nu contribuie la Pilonul II.

„Avem o promisiune, ne-am asumat-o, e şi o responsabilitate socială, sunt peste 5 milioane de pensionari care trăiesc în condiţii precare. Avem obligaţia de a vedea ce facem cu pensiile de azi. Cu cele din viitor – menţinem Pilonul II. Eu am recurs la pilonul III”, a mai spus el.



 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă