16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportCălin Popescu Tăriceanu, despre ancheta RISE Project care îl vizează pe Liviu...

Călin Popescu Tăriceanu, despre ancheta RISE Project care îl vizează pe Liviu Dragnea: Se bazează pe lucruri aluzive, fără suport în realitate. În 2005 nu îl cunoşteam pe Dragnea

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declaat, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Digi24, că anchetele RISE Project se bazeaă pe "lucruri aluzine care nu au niciun fel de suport în realitate".

„Cei de la Rise Project dau publicității un așa-zis document furnizat de un serviciu de informații, dar acest document nu e certificat că ar fi fost furnizat de un serviciu de informații. Acest așa zis document conține tot felul de lucruri aluzive care nu au niciun fel de suport în realitate. Am citit informația care a apărut", a declarat liderul ALDE. 

Călin Popescu Tăriceanu a continuat prin a declara că în anul 2005 nu îl cunoştea pe Liviu Dragnea, aşa cum se arată în materialul publicat de jurnaliştii RP.

"Am aflat că în 2005 se conturau zorii prieteniei între mine și dl Liviu Dragnea. Pot să vă spun că în 2005 nu îl cunoșteam pe dl Dragnea, nici nu l-am cunoscut în 2005. Nu știu dacă ştiam la vremea respectivă cine e președintele Consiliului Judeţean la Teleorman. Eu eram în majoritatea politică de la aceea dată, dl Dragnea era în opoziţie.

Au fost inundaţii. Guvernul a alocat bani pentru pentru toate lucrările sau, mă rog, pentru o parte din lucrările afectate din toată ţara, nu într-un singur judeţ. Iar prim-ministrul nu stă să aloce fonduri pentru un obiectiv pe care-l indică raportul respectiv – un pod din Județul Teleorman. Sunt ministerele de linie care se ocupă cu identificarea obiectivelor care trebuie reparate după inundaţii, pot să vă dau exemple: Ministerul Educației ne trimitea lista cu şcoli, grădinițele, spațiile de învățământ care au fost afectate, Ministerul Sănătății cu infrastructura spitalicească, Trasporturile cu drumurile.

Toate aceste informații erau colectate la Ministerul Administraţiei şi Internelor care făcea în final sumarul acestor obiective şi propunea alocările de fonduri.

Pot să vă spun, în concluzie, că dacă toate documentele făcute de Rise Project seamănă cu acesta să știți că înseamnă că este o calitate jurnalistică jalnică. Nu are nimic de a face cu jurnalismul, ci cu o intenție evidentă de distorsiune a realității și cu intenția evidentă de a-l pune probabil în primul rând, nu vreau eu să mă consider piesa principală în acest puzzle, pe dl Dragnea, de a-l pune într-o lumină nevaforabilă și, sigur, în această operațiune dacă se poate să fiu și eu introdus nu ar strica, nu? În logica celor care au redactat aceste documente.

Nu există nicio dovadă că acest document este unul veridic. Eu nu știu dacă nu sunt informații luate de acolo și de dincolo, puse cap la cap, informații neverificate, pentru că eu nu-l cunoșteam, în primul rând, pe domnul Dragnea", a declarat şeful Senatului, într-o intervenţie telefonică la Digi24.

RISE Project a publicat o nouă anchetă care îl vizează pe președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pornind de la un raport secret al fostei „Doi și-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne, din care ar rezulta legăturile șefului PSD, Liviu Dragnea, cu SC TelDrum. Publicarea materialului a fost amânată din cauza unui control efectuat de ANAF la redacția RP.

 

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă