21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportVIDEO. Mihai Tudose i-a cerut lui Florian Bodog, la începutul ședinței de...

VIDEO. Mihai Tudose i-a cerut lui Florian Bodog, la începutul ședinței de guvern, să stabilească o strategie pentru a-i motiva pe români să își vaccineze copiii

UPDATE 16.00:  Premierul Mihai Tudose, la începutul ședinței de Guvern: Reglementăm sau creăm cadrul legislativ pentru exproprieri pentru metroul până la Otopeni

 Premierul Tudose l-a ironizat pe ministrul Agriculturii, la începutul ședinței de Guvern: Daea, după ce încheiat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj

 Guvernul a decis ca medicii rezidenți să primească, în continuare, burse

13.21: A început ședința de Guvern.

„Cu Ambulanțele?”, a întrebat premierul Tudose. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a precizat că a depus documentația la SGG.

În ceea ce privește situația copiilor nevaccinați de rujeolă, Mihai Tudose i-a cerut ministrului Bodog ca, până săptămâna viitoare, să se stabilească un procedeu prin care românii să înțeleagă să își vaccineze copiii.

„Nu se poate așa ceva!”

Totodată, premierul Tudose a precizat că, la Bruxelles, a stabilit ca, o dată pe lună, toți miniștrii să meargă să discute cu comisarii de resort.

 


Ședința Executivului Tudose din această săptămână are loc, joi, începând cu ora 13.00, potrivit agendei premierului, postată pe site-ul Guvernului.

Pe agenda Guvernului sunt mai multe proiecte de legi, precum acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane şi pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, cât și proiecte de ordonanță, precum cel privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, exercitarea profesiei de detectiv particular.

Totodată, Executivul ar putea discuta despre o serie de proiecte de hotărâre, precum cel pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspecţiei Muncii, cel privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere-S.A aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

În plus, s-ar putea discuta și despre proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni (Magistrala 6.1 Mai-Otopeni).

Un alt proiect de hotărâre vizează trecerea unei părţi dintr-un imobil, aflat în administrarea Societăţii Române de Televiziune din domeniul public al statului, în domeniul privat al statului, în vederea scoaterii din funcţiune, casării şi valorificării. 

Pe agenda Guvernului vor fi și mai multe puncte de vedere, precum cel referitor la propunerea legislativă privind completarea art. 281 alineatul 1 litera f din Legea nr. 135 din 15 iulie 2010 privind Codul de procedură penală, iniţiată de domnul senator PMP Bădulescu Dorin-Valeriu împreună cu un grup de parlamentari PMP, cel referitor la proiectul de lege privind dezvoltarea finanţărilor participative (crowdfunding), provenit dintr-o propunere legislativă iniţiată de doamna deputat PSD Aurelia Cristea şi domnul deputat PSD Marian Neacşu împreună cu un grup de deputaţi PSD, PNL, ALDE, UDMR şi neafiliaţi.

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă