12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportBoureanu: USL a depus plângere penală împotriva USL, trebuie să fie un...

Boureanu: USL a depus plângere penală împotriva USL, trebuie să fie un autodenunţ

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, joi, că plângerea penală a USL împotriva PDL pentru defăimarea României trebuie să fie de fapt un autodenunţ al USL, arătând că următorul pas ar fi ca USL să depună plângere penală împotriva Angelei Merkel, a lui Jose Barroso şi UE, scrie Mediafax.

 

“Practic, USL a depus plângere penală împotriva USL, aici au greşit ei, cred că plângerea penală trebuie să fie un autodenunţ”, a spus Boureanu, la o conferinţă de presă.

El a arătat că UE, comunitatea statelor democratice şi presa internaţională au în faţă fapte, nu bârfe sau informaţii neverificate.

Boureanu a susţinut că USL vrea să-i trimită pe români în “braţele minciunii”, duce România în direcţia greşită şi pune capăt politicii europene şi beneficiilor pe care România le are.

“Următorul pas este ca USL să depună plângere penală împotriva lui Merkel şi Barroso, împotriva UE şi să ia martori toţi ambasadorii statelor europene la Bucureşti”, a adăugat Boureanu.

El a mai spus că USL a făcut plângere penală împotriva apartanenţei României la UE, împotriva democraţiei în România, împotriva drepturilor românilor de a circula şi a munci în Europa.

“În 1933 naziştii au aruncat în puşcării şi lagăre pe parlamentarii opoziţiei de atunci pentru aceleaşi acuzaţii: subminarea economiei şi defăimarea ţării, la fel au făcut-o şi comuniştii din fostul lagăr comunist din toate statele socialiste. Pe 29 iulie românii au de ales între USL şi UE”, a mai susţinut Boureanu.

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a apreciat, la rândul său, că plângerea penală a USL este “ridicolă şi prostească”.

“Această plângere penală este ridicolă şi prostească. Nicolăescu şi USL vor să ne vadă la Parchet pe noi toţi cei care suntem împotriva lor”, a precizat pentru MEDIAFAX Cezar Preda.

USL a depus, joi, la Parchetul ÎCCJ, plângere penală împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi a altor 14 persoane, pentru “răspândire de informaţii false”, pentru “defăimarea” ţării şi a naţiunii şi pentru “periclitarea siguranţei economiei naţionale şi a stabilităţii monedei”.

“Aceasta este plângerea penală pe care USL, prin grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor, a depus-o azi sub nr. 13098 la Parchetul pe lângă ÎCCJ, prin care se cere începerea urmăririi penale împotriva a 15 persoane: Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Sever Voinescu, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Nicuşor Păduraru, Ioan Oltean, Sebastian Lăzăroiu, Andreea Paul”, a precizat, joi, preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu.

Nicolăescu a susţinut că cele 15 persoane împotriva cărora s-a depus plângerea penală “au săvârşit fapte de denigrare şi de răspândire de informaţii false printr-o manipulare grosolană a opiniei publice, a organismelor europene şi internaţionale, a partenerilor interguvernamentali, a mediului public, a mass-media internaţională şi internă şi a personalităţilor europene cu privire la situaţia din România”.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă