Bogdan Stan, şeful Fiscului: Proiectul de modernizare a ANAF cu fonduri de la Banca Mondială există doar pe hârtie

de Mihai Diac , 10 iulie 2017 - stire actualizata la ora 15:47, 18 iulie 2017
Bogdan Stan

Proiectul de modernizare a Administraţiei Fiscale (Revenue Administration Modernization Project - RAMP), semnat în 2013, cu fonduri de 70 de milioane de euro de la Banca Mondială, există doar pe hârtie, iar între anii 2015 şi 2016 a stat pe loc, a declarat preşedintele ANAF, Bogdan Stan, informează Mediafax.

În anul 2013, a fost demarat un program de modernizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), printr-un acord încheiat cu Banca Mondială, programul urmând a se finaliza în 2018. Complexitatea acestui program a fost invocată, de-a lungul ultimilor ani, ca argument pentru sincopele înregistrate de ANAF. Acum, preşedintele instituţiei spune că de fapt programul a stagnat timp de doi ani înaintea mandatului său - 2015 şi 2016 - şi că are „decalaje majore”.

„De când am preluat această funcţie, la începutul acestui an, am constatat că modernizarea informatică a ANAF era doar pe hârtie şi, practic, din 2015 până acum nu s-a mai întâmplat nimic concret”, a declarat Bogdan Stan,într-o emisiune la RFI.

Solicitat să ofere mai multe detalii, preşedintele ANAF a precizat că  „Proiectul de Modernizare a Administraţiei Fiscale (Revenue Administration Modernization Project - RAMP), încheiat în anul 2013, prin care România urma să acceseze fonduri rambursabile în valoare de 70 de milioane de euro pentru modernizarea administrării fiscale, există doar pe hârtie. Între anii 2015 şi 2016, RAMP a stat pe loc. Există decalaje majore faţă de calendarul iniţial care prevedea ca în anul 2018 RAMP să fie finalizat, decalaje generate de procesul dificil de evaluare a ofertelor tehnice primite din partea celor şase ofertanţi, noul termen de implementare fiind 1 ianuarie 2021”.

Potrivit şefului ANAF, întârzierea RAMP, constatată până în acest moment, şi estimarea că această întârziere poate să fie şi mai mare în următorii ani impun o regândire a opţiunilor de care dispune ANAF. „Avem nevoie de soluţii care să răspundă cât mai rapid nevoii de susţinere a activităţii curente şi care să implice costuri cât mai mici, ţinându-se seama de principiile prin care se poate consolida activitatea”.

Comentarii

  • costica

    11 iulie 2017 1:04

    Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email pacurarucostica1963gmail com

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design