8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportBoc: PD e pregatit de opozitie sau de continuarea guvernarii

Boc: PD e pregatit de opozitie sau de continuarea guvernarii

Liderul democrat, Emil Boc, a declarat, astazi, la finalul sedintei BPN al PD, ca PD este pregatit sa intre in opozitie, la fel cum este pregatit ca continue guvernarea pe baza programului Aliantei PNL-PD.

"PD e pregatit in orice moment pentru opozitie. E pregatit sa guverneze in continuare pe programul Aliantei, cu PNL, dar, la fel de bine, e pregatit sa treaca in opozitie si sa excluda, asa cum a facut-o si pana acum, orice colaborare politica cu PSD", a spus liderul PD.

El a completat ca democratii sunt dispusi sa treaca in opozitie, ramanand, insa, consecventi promisiunilor electorale din anul 2004.

Presedintele PD, Emil Boc, a mai declarat ca se cauta pretexte de inlatura PD de la guvernare, pentru ca PNL sa faca alianta cu PSD, si i-a cerut premierului Tariceanu sa aiba curajul sa-si asume luarea unei decizii.

"Criza guvernamentala a inceput de la decizia unilaterala a premierului de amanare a alegerilor pentru PE. Aceasta decizie a sfidat atat Protocolul Aliantei, cat si decizia din cadrul Guvernului. Prin decizia luata, premierul s-a situat in afara Protocolului Aliantei", a precizat Emil Boc.

Liderul PD a completat ca "a cere revocarea ministrilor PD pentru ca nu au fost solidari cu o decizie a premierului, aflata in afara Protocolului Aliantei si in afara regulilor guvernarii, inseamna doar un pretext ieftin pentru a cauta indepartarea PD de la guvernare".
Boc i-a cerut premierului sa spuna "explicit si clar" daca doreste sa colaboreze cu PSD, fara sa caute pretexte pentru a elimina PD de la guvernare.

El i-a mai solicitat lui Tariceanu sa "aiba curajul" de a anunta ca programul politic al Aliantei PNL-PD poate fi dus mai departe printr-o colaborare cu PSD.
Liderul PD a precizat ca, "daca aceasta stare de incertitudine va continua", democratii vor convoca, saptamana aceasta sau la inceputul saptamanii viitoare, o sedinta extraordinara a Biroului Permanent National, in care se va lua o "decizie politica".

PD nu exclude nici varianta retragerii sprijinului politic acordat premierului Calin Popescu Tariceanu, caruia liderii democrati i-ar putea cere chiar demisia.

Liderul PD, Emil Boc, a mai raspuns, de asemenea, si afirmatiei premierului Tariceanu referitoare la decesul Aliantei DA.

"Daca PD e vinovat sau daca premierul intelege prin decesul Aliantei faptul ca PD a dorit continuarea in actul de guvernare pe baza Protocolului Aliantei, inseamna ca undeva este un scurt-circuit si nu se intelege exact ce inseamna Alianta PNL-PD, sau PNL a considerat de mult moarta aceasta Alianta si doar a acordat un pretext pentru a fundamenta o asemena motivatie", a spus Boc.

El a tinut sa precizeze ca democratii "nu joaca la doua capete", ci trebuie sa aleaga: "Ori cu PNL, ori in opozitie".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă