14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportBoc: Nu se are în vedere diminuarea de salarii

Boc: Nu se are în vedere diminuarea de salarii

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că va propune în faţa Parlamentului o “versiune prudentă” a bugetului pentru 2012, care să ferească România de riscuri majore dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte în Europa, însă “niciun scenariu nu are în vedere diminuarea de salarii sau impozitarea de pensii”.

Premierul Emil Boc a declarat, la Carei, că priorităţile bugetului pentru anul viitor vor fi investiţiile, atragerea fondurilor europene, respectiv crearea unor noi locuri de muncă, transmite corespondentul Mediafax.

“Vreau să ştiţi că investiţiile, fondurile europene şi locurile de muncă reprezintă prioritatea bugetului de stat pentru anul 2012. Pentru că, din nefericire, încă vremurile grele nu au trecut nici în Europa, nici în lume, astfel că există în permanenţă pericolul revenirii în recesiune, inclusiv în Europa, de aceea România trebuie să îşi continue drumul consolidărilor economice prin investiţii, locurile de muncă şi atragerea fondurilor europene. Este singura cale prin care putem asigura ulterior că putem plăti celelalte obligaţii sociale ale statului”, a spus Boc.

El a afirmat că va propune “o versiune prudentă” a bugetului de stat pe 2012.

“De aceea bugetul pentru anul 2012 va porni şi voi propune în faţa Parlamentului o versiune prudentă, care să permită, pe de o parte, consolidarea a ceea ce avem şi să ne ferească de riscuri majore în cazuri în care situaţia nu se îmbunătăţeşte în Europa. Asta însă nu înseamnă, aşa cum am spus, niciun scenariu nu are în vedere diminuarea de salarii sau impozitarea de pensii. Dar avem în vedere direcţionarea consistentă a resurselor spre ceea ce înseamnă dezvoltare, locurile de muncă şi investiţiile”, a declarat Emil Boc.

Premierul Emil Boc a spus că Guvernul României are în vedere menţinerea cotei unice de impozitare la 16 la sută, respectiv creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene la 20 la sută.

“Vrem menţinerea în continuare a cotei unice de impozitare de 16 la sută. Dar nu este uşor în vremurile în care trăim. Pe fondurile europene există în momentul de faţă în implementare 14 miliarde de euro, care se află în fază de lucru. Obiectivul Guvernului este ca în 2012 rata de absorbţie să depăşească 20 la sută. Deci, prioritatea va fi accelerarea absorbţiei fondurilor europene”, a adăugat Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că bugetul pe anul 2012 trebuie să fie extrem de prudent, nu neapărat pentru că nu s-au găsit bani pentru a finanţa deficitul, ci pentru că această finanţare a deficitului este “extrem de scumpă”.

“Bugetul trebuie să fie extrem de prudent, nu nepărat pentru că n-am găsit bani pentru a finanţa deficitul, ci pentru că finanţarea deficitului este extrem de scumpă”, a spus el.

Şeful statului a făcut declaraţia în acest sens în conferinţa de presă susţinută la Palatul Cotroceni după ce, în cursul dimineţii, a avut o întâlnire cu premierul Emil Boc, membri ai Guvernului, oficiali ai BNR.

Preşedintele a precizat că la această întâlnire a dorit să informeze cu privire la desfăşurarea ultimului Consiliu European.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă