12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportBoc: Nu am primit nicio solicitare, înştiinţare oficială privind acuzaţii aduse ministrului...

Boc: Nu am primit nicio solicitare, înştiinţare oficială privind acuzaţii aduse ministrului Borbely

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că nu a primit nicio înştiinţare de la Direcţia Naţională Anticorupţie privind vreo acuzaţie oficială împotriva ministrului Mediului, Laszlo Borbely, acesta fiind în continuare membru cu drepturi depline al Guvernului, informează Mediafax.

“Ca prim-ministru, şef al Guvernului, nu am primit nicio solicitare, înştiinţare oficială privind acuzaţii oficiale aduse ministrului Borbely. În acest moment, ministrul Borbely este membru cu drepturi depline al Cabinetului”, a afirmat Boc într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Potrivit DNA, Borbely ar fi beneficiat de lucrări de 20.000 de euro pentru amenajarea unui apartament, în schimbul influenţei sale în atribuirea unor contracte de lucrări ale Administraţiei Naţionale “Apele Române” către o firmă din Negreşti Oaş.

Procurorii anticorupţie orădeni au început deja urmărirea penală în acest dosar împotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrărilor, SC Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş, pe nume Ioan Ciocan, dar şi împotriva unui consilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat între omul de afaceri şi ministru, potrivit datelor comunicate  de către DNA.

Ioan Ciocan este învinuit pentru cumpărare de influenţă, iar Szepessy Szabolcs pentru complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

“În cursul anului 2011, învinuitul Ciocan Ioan, în calitate de reprezentant legal al firmei mai sus menţionate (n.r. – SC Lescaci Com SRL), prin intermediul învinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului şi Pădurilor, a cumpărat influenţa numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului şi Pădurilor, prin efectuarea în folosul acestuia de lucrări de amenajare a unui apartament, lucrări în valoare de aproximativ 20.000 de euro, pe cheltuiala societăţii sale. Lucrările au fost realizate în scopul obţinerii, prin intermediul influenţei de care se bucură ministrul Mediului şi Pădurilor, de contracte cu Administraţia Naţională «Apele Române», instituţie aflată în coordonarea acestui minister, cât şi pentru a obţine cu prioritate plata unor lucrări contractate anterior cu aceeaşi instituţie publică şi aflate deja în execuţie”, susţine Direcţia Naţională Anticorupţie.

Învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, precizează DNA.

Conform declaraţiei de avere, ministrul Mediului nu deţine în proprietate vreun apartament. Surse judiciare susţin că ar fi vorba de un apartament aflat în proprietatea soacrei ministrului Mediului. Aceleaşi surse afirmă că luni au avut loc percheziţii legate de acest dosar, inclusiv la Ministerul Mediului.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă