30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportBlocul Naţional Sindical: Clasa politică, "lipsă crasă de respect faţă de alegători"

Blocul Naţional Sindical: Clasa politică, “lipsă crasă de respect faţă de alegători”

Blocul Naţional Sindical (BNS) solicită preşedintelui României, liderilor partidelor politice şi membrilor Parlamentului să înceteze de urgenţă lupta sălbatică pentru putere ce pune în pericol democraţia şi stabilitatea economică şi socială tot mai fragilă, alungând investitorii.
“Cetăţenii României, printre care şi lucrătorii pe care noi îi reprezentăm şi familiile acestora, nu îşi doresc o asemenea clasă politică, nu au votat niciodată pentru circ, pentru lipsă de respect, pentru haos în funcţionarea instituţiilor statului, pentru sărăcie şi instabilitate economică sau pentru îndepărtarea României de valorile democraţiei. Suntem siguri că nici membrii simpli ai partidelor aflate la Putere sau în opoziţie nu aplaudă în aceste momente starea de intoleranţă dusă la extrem, imputabilă întregii clase politice, absolut condamnabilă prin prisma efectelor pe care le va avea în plan economic şi social”, se arată într-un comunicat al BNS, semnat de Dumitru Costin şi remis agenţiei Mediafax.
În opinia BNS, toate costurile “acestui război pe viaţă şi pe moarte între liderii politici vor fi suportate de către populaţie în cel mai concret mod cu putinţă”.
“Luptele din jungla politică alungă investitorii, afectează credibilitatea României în raport cu instituţiile financiare şi bancare internaţionale, afectează încrederea structurilor europene şi nu în ultimul rând fac de râs 22 de milioane de cetăţeni români, jefuiţi de demnitate şi speranţe”, susţine sursa citată.
Blocul Naţional Sindical acuză întreaga clasă politică “de lipsă crasă de respect faţă de alegători”. De la stânga la dreapta, lideri de partide şi parlamentari, şefi de instituţii, putere şi opoziţie la grămadă, cu toţii s-au îndepărtat, din 2008 şi până în prezent, de interesele şi aspiraţiile oamenilor simpli, mai spune BNS.
“Este inadmisibilă lipsa de preocupare a decidenţilor politici faţă de problemele şi priorităţile României reale: relansarea economică, asigurarea unor servicii de bază decente (acces la servicii de sănătate de calitate sau acces la educaţie de calitate) creşterea nivelului de trai, creşterea gradului de ocupare şi reducerea şomajului, protejarea categoriilor vulnerabile (pensionari, tineri, persoane cu dizabilităţi) şi multe, multe altele pe care partenerii sociali şi organizaţiile societăţii civile le aduc în zadar în atenţia politicienilor şi guvernanţilor. Doamnelor şi domnilor politicieni, vă somăm să încetaţi războiul de orgolii şi lupta pentru putere. Aţi ajuns într-un punct în care puneţi în pericol viitorul României. Este cazul să reveniţi la realitate sau să ieşiţi din prim-planul vieţii publice a României”, se mai arată în comunicatul BNS.

Cele mai citite

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...
Ultima oră
Pe aceeași temă