11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportBlaga: Ideea lui Voiculescu privind trecerea unor angajaţi MApN la Fisc este...

Blaga: Ideea lui Voiculescu privind trecerea unor angajaţi MApN la Fisc este ţicnită

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a declarat, marţi, că propunerea preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, ca angajaţi ai MApN să fie transferaţi la Fisc pentru a combate evaziunea fiscală, este o “idee ţicnită”, potrivit Mediafax.

 

“Este o idee ţicnită, scuzaţi-mi formularea, nu găsesc un termen mai potrivit la ora aceasta. Cum adică «de la Armată»? Ce pregătire are Armata? Trebuie să ia cu asalt până la urmă societăţile comerciale, cetăţenii să plătească taxe şi impozite? Cetăţenii nu pot plăti taxe şi impozite, taxele locale, de exemplu, pentru că lucrurile nu sunt clare. Încercaţi să le plătiţi, nu aveţi unde. Nimeni nu o să vă ia banii că nu ştie după ce lege…. ce lege să fie aplicată. În rest este o idee, ca aproape toate ale actualei guvernări”, a spus Blaga, întrebat ce părere are despre propunerea celor de la USL ca oameni de la MApN să fie transferaţi la Fisc pentru a combate evaziunea fiscală.

Blaga a adăugat că de la 1 ianuarie până acum s-au întâmplat multe lucruri în sănătate şi în învăţământ care demonstrează că USL, de fapt, nu guvernea.

“Ministrul Învăţământului spune că merge cu actuala lege mai departe, domnul Ponta îl ceartă, nu. Clasa pregătitoare o să vedem… O ducem înapoi la grădiniţă, dar după ce vom face o analiză să vedem dacă suportă infrastructura, adică dacă au locuri în grădiniţe ş.a.m.d. Copilării. Nu guvernează. Nu au guvernat nici până la alegeri şi văd că nu guvernează nici în continuare”, a spus Blaga.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat luni, că în şedinţa USL la care a participat s-a discutat ideea detaşării de personal militar la Ministerul de Finanţe pentru implicarea în combaterea evaziunii fiscale, el invocând numărul insuficient de oameni care să controleze evazioniştii.

“Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună, la ora actuală la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe, pentru a putea să punem cât decât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul. Nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii”, a susţinut Voiculescu.

“Oamenii din Armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori şi vânători de evazionişti”, a mai spus Voiculescu.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă