13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportBirchall susține Europa unită: România va participa activ la orice proiect menit...

Birchall susține Europa unită: România va participa activ la orice proiect menit să întărească unitatea marii familii europene

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a declarat, luni, că România va participa activ la orice proiect de întărire a unității Uniunii Europene și va rămâne un promotor ferm al demersurilor de coeziune și eliminare a decalajelor în cadrul UE, potrivit Agerpres.

"România a căutat să demonstreze în toți acești ani că este un partener credibil și dedicat eforturilor europene, un partener care dorește și este în măsură să susțină demersurile de consolidare a proiectului european. Sunt conștientă de eforturile pe care le avem încă de făcut pentru a ne îndeplini întru totul responsabilitățile ce revin unei țări de peste 20 de milioane de locuitori", a afirmat Birchall, în cadrul unei conferințe organizate la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Ea a evocat sondajele de opinie realizate la nivel european, arătând că încrederea românilor în UE s-a situat constant peste media europeană.

"Avem obligația să nu îi dezamăgim pe cei care cred în proiectul european și să îi convingem pe cei dezamăgiți că nu există alternativă la Uniunea Europeană. Dar acest lucru se poate face numai printr-o guvernare responsabilă, prin ameliorarea competitivității economice, prin îmbunătățirea șanselor pentru cei tineri, prin reducerea șomajului, prin măsuri care să îi facă pe cetățenii noștri să se simtă în siguranță, prin creșterea puterii de cumpărare, cu alte cuvinte prin măsuri concrete și mai puține lozinci. Niciun proiect politic, mai ales o construcție supranațională cum este Uniunea Europeană, nu poate avea succes pe termen lung fără legitimitatea în rândul statelor și societăților care o compun", a subliniat ministrul.

Birchall a asigurat că țara noastră va participa "activ, constructiv și responsabil" la toate dezbaterile despre viitorul UE.

"România va participa activ la orice proiect menit să întărească unitatea marii noastre familii europene. Nu ne putem imagina viitorul în afara Uniunii Europene. Numai într-o Europă unită putem asigura țărilor noastre garanția unui viitor sigur chiar dacă provocările care ne așteaptă sunt pe măsură. (…) Suntem convinși că împreună putem crea istorie. Îmi doresc ca România să facă parte din țările care vor scrie istorie și nu din țările pentru care se scrie istorie", a adăugat aceasta.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă