15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Renunţ la mai mult de un an de mandat dacă ei...

Băsescu: Renunţ la mai mult de un an de mandat dacă ei acceptă revizuirea Constituţiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la 10Tv, că este dispus să renunţe la mai mult de un an de mandat dacă politicienii sunt dispuşi să accepte revizuirea Constituţiei, menţionând că exclude, în acest context, varianta de a fi premier, relatează Mediafax.

Preşedintele a spus că “dacă ei sunt dispuşi să revizuiască Constituţia”, el este dispus să renunţe mai mult de un an de mandat pentru ca parlamentarele şi prezidenţialele să se suprapună din nou.

De asemenea, Traian Băsescu a menţionat că nu a renunţat la a susţine revenirea la mandatul prezidenţial de 4 ani.

“Renunţ la 2 ani de mandat în 2012 numai să se revizuiască Constituţia”, a spus Băsescu.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că este dispus să renunţe din noiembrie 2012 la mandat, dacă politicienii acceptă revizuirea Constituţiei.

Întrebat, în contextul declaraţiilor privind renunţarea la o parte din mandat pentru revizuirea Constituţiei, dacă anunţul său nu este “un truc” pentru a obţine un nou mandat, Băsescu a răspuns: “Hai că nu-s Iliescu, dom’le”.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat, recent, că este dispus să renunţe la o parte din mandat pentru ca prezidenţialele şi legislativele să se suprapună din nou.

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă