20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu: Pentru Ponta şi Antonescu arestarea oricărui hoţ e un dosar politic

Băsescu: Pentru Ponta şi Antonescu arestarea oricărui hoţ e un dosar politic

Orice arestare într-un dosar de corupţie este considerată de către opoziţie arestare politică, explică preşedintele Traian Băsescu în interviul acordat României Libere.

“Pentru Ponta şi Antonescu arestarea oricărui hoţ e un dosar politic,” a spus Băsescu, întrebat dacă PSD şi PNL încearcă să demonstreze că dosarul corupţiei de la punctele de frontieră este un dosar politic.

Pe de altă parte, coaliţia de la putere nu are voturile necesare pentru a debloca dosarele Păsat şi Ridzi din Parlament. Preşedintele Băsescu consideră că PDL are o problemă de credibilitate în ceea ce îi priveşte pe cei doi parlamentari care au probleme cu justiţia.

“Este discutabilă comparaţia, problema e că PDL nu are toate voturile necesare pentru a debloca dosarele Păsat şi Ridzi din Parlament, dar în acelaşi timp dosarele merg înainte. Parlamentul nu a încuviinţat arestarea lui Păsat, dar dosarul merge. Partidul are într-adevăr o problemă, dacă vrea să aibă credibilitate şi trebuie să-i excludă din partid pe cei doi care au probleme cu justiţia, fiindcă dosarele celor doi sunt pe cale să ajungă în instanţă şi cei mai mulţi parlamentari PDL chiar au votat pentru rezolvarea acestei probeleme, dar sunt în faţa a două eşecuri”, conchide preşedintele României.

Întrebat despre şansele ca PSD şi PNL să revină la putere după 2012, preşedintele Traian Băsescu a conchis: “Să zică bogdaproste dacă nu pierd drastic alegerile”. Concluzia acestuia a fost că noua alianţă “este prost condusă”.

“Sunt prost conduşi, vor puterea, dar nu au soluţii şi program în afară de „jos Băsescu”. Ei vor puterea, nu vor să rezolve probleme”, spune Băsescu.

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă