12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportBĂSESCU, ATAC la Antonescu: Suntem în faţa unei lovituri de stat în...

BĂSESCU, ATAC la Antonescu: Suntem în faţa unei lovituri de stat în desfăşurare. Paiaţa de la Cotroceni a încercat destructurarea serviciilor

Preşedintele suspendat Traian Băsescu l-a acuzat pe preşedintele interimar că a început destructurarea serviciilor de securitate. “Suntem in faţa unei lovituri de stat în curs de derulare”, a reclamat Băsescu, numindu-l pe Crin Antonescu “paiaţa de la Cotroceni”, potrivit Realitatea.net.

„Suntem în faţa unei lovituri de stat în curs de derulare. Acum paiaţa de la Cotroceni a încercat destructurarea structurilor de securitate a statului român. Pentru asta va răspunde indiscutabil în faţa legii, nu numai el, toţi organizatorii acestei lovituri de stat. Sper ca românii să înţeleagă ce li se întâmplă: Ţara este vândută de o clică de ticăloşi”, a declarat Băsescu la plecarea de la sediul său de campanie.

“Ei nu au ca obiectiv demiterea şefului STS, ci destructurarea tuturor instituţiilor de securitate naţională. Astăzi s-a făcut un joc murdar, în care politrucii din comisia condusă de fostul ministru de Interne, David, au încercat să creeze condiţiile unui raport care să ajungă la CSAT, în baza căruia să înceapă demiterea şefilor structurilor de securitate. Vă spun cu toată responsabilitatea unui şef de stat care a consolidat naţională: aceşti oameni sunt o clică de trădători. Nu ştiu pentru cine lucrează încă, dar vor răspunde în faţa legii”, a spus Băsescu joi noapte, din maşină, plecând de la sediul său de campanie.

Preşedintele interimar, Crin Antonscu, a declarat joi că în cazul demiterii lui Traian Băsescu la referendumul din 29 iulie, mai multe persoane”vor pleca” din conducerea unor instituţii publice, inclusiv şefi de servicii secrete, “acolo unde va fi cazul”.

Antonescu a explicat la un post de televiziune că demiterea unor persoane din conducerea instituţiilor publice va fi făcută “în funcţie de activitatea serviciilor” şi nu va ţine cont de partea politică.

“În opinia mea, dacă dl Băsescu va fi demis la referendum, mulţi vor pleca”, a spus Antonescu într-o emisiune televizată. “Acolo unde va fi cazul, da (inclusiv şefi de servicii, n.red.), dar asta în funcţie de activitatea serviciilor respective şi nu pentru că oamenii respectivi au lucrat sub preşedintele Băsescu sau sub alţi preşedinţi”, a mai explicat el atunci când a fost întrebat dacă şi unii şefii de serviciu vor fi demisi.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă