Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiul cu privire la situația creată de rezilierea contractului privind transplantul de plămâni pentru români la clinica austriacă AKH

Avocatul Poporului s-a sesizat, joi, cu privire la situația creată de rezilierea, de către Spitalul AKH din Viena, a contractului în baza căruia se realizau operații de transplant de plămâni pentru pacienți din România.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 23.03.2017 - 15:28

Avocatul Poporului s-a sesizat, joi, cu privire la situația creată de rezilierea, de către Spitalul AKH din Viena, a contractului în baza căruia se realizau operații de transplant de plămâni pentru pacienți din România.

"La nivel național, aproape 80 de cetățeni români se află pe lista de așteptare pentru un transplant de plămâni. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății", se arată într-un comunicat al instituției.

Sursa citată menționează că, potrivit relatărilor din presă, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că austriecii l-au informat că nu mai sunt destule locuri libere în clinică.

"Coordonatorii Eurotransplant, organismul care gestionează transplanturile la nivel european, susțin, potrivit materialelor de presă, că nu știu nimic despre această situație și că, până acum, niciun oficial român nu le-a cerut ajutorul. Ministrul Sănătății a afirmat în spațiul public că șefii clinicii din Viena au încălcat acordul pe care îl aveau cu România și că a solicitat Agenției Naționale de Transplant să ceară un răspuns oficial din partea Eurotransplant", arată sursa citată.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...