Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui bărbat supraponderal plimbat de la un spital la altul și ținut în frig

Avocatul Poporului face investigații privind o posbilă încălcare a dreptului la ocrotirea sănătății, în cazul unui bărbat supraponderal care a fost plimbat între spitale din Suceava şi Fălticeni.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 10.10.2016 - 13:05

Avocatul Poporului face investigații privind o posbilă încălcare a dreptului la ocrotirea sănătății, în cazul unui bărbat supraponderal care a fost plimbat între spitale din Suceava şi Fălticeni, informează Mediafax.

Luni, Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu, după ce un bărbat din Fălticeni, cu obezitate morbidă și care cântăreşte 261 de kilograme,  a fost plimbat între spitale şi ţinut în frig câteva ore, din cauza unei lipse de comunicare între medicii chirurgi din Suceava şi Fălticeni.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul refuzului internării unui pacient obez de către medicii de la Spitalul Municipal Fălticeni, judeţul Suceava. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii", se precizează într-un comunicat de presă..

Bărbatul a ajuns, la jumătatea săptămânii trecute, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a fost evaluat în secţia de chirurgie, el având ulcere varicoase care necesită tratamente cu pansamente locale, iar medicul de aici a recomandat transferul pacientului la Spitalul Municipal Fălticeni, pentru a primi îngrijiri medicale.

La Spitalul din Fălticeni pacientul a ajuns la secţia de chirurgie, unde medicul a considerat că nu se impune internarea în această secţie şi l-a îndrumat spre compartimentul dermatologie unde să beneficieze de tratamentul medical necesar, dar aici pacientul nu a fost primit întrucât nu există paturi care să susţină greutatea lui. În aceste condiţii, bărbatul a aşteptat afară mai multe ore, în frig, până când a venit o ambulanţă SMURD care l-a transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe şi apoi a fost internat într-o secţie a spitalului.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat că situaţia a fost generată de o lipsă de comunicare între medicii chirurgi din Suceava şi Fălticeni.

Conform purtătorului de cuvânt al SJU Suceava, chirurgul de aici a încercat să ia legătura cu cel din Fălticeni pentru a-l anunţa că trimite un pacient supraponderal ca să fie luate măsurile necesare, dar că acesta nu a putut fi contactat şi astfel s-a decis trimiterea pacientului la Fălticeni la secţia de chirurgie, unde urma să fie văzut de medicul de gardă.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...