19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu l-ar primi pe Ungureanu în PNL. Vezi în ce condiţii

Antonescu l-ar primi pe Ungureanu în PNL. Vezi în ce condiţii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seara că exclude o colaborare cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, însă a susţinut că, în cazul în care acesta “pleacă” şi vrea să se înscrie în Partidul Naţional Liberal, este posibil să fie primit, potrivit Agerpres.

 

“Dacă în 1990 cineva mă întreba: e posibil să colaborezi politic, ba chiar să fii aliat cu dl Ion Iliescu, aş fi răspuns fără să ezit: da, o exclud. (…) Nu exclud să colaborez cu nimeni în decursul timpului de pe principiile şi bazele de pe care vorbesc acum. Ceea ce exlud este ca până în anul 2020 sau 2016 să colaborez cu dl Mihai-Răzvan Ungureanu în calitatea sa de reprezentant al lui Traian Băsescu, al SIE, al vreunei alte formaţiuni politice dacă îşi face şi este dreptul domniei sale. Asta exclud cu totul”, a spus Antonescu la RTV.

El a susţinut că este puţin probabil ca PNL să colaboreze vreodată cu Ungureanu. “Este foarte puţin probabil că Mihai-Răzvan Ungureanu va putea face vreodată politică de pe principii şi cu mijloace comparabile sau compatibile cu ale mele”, a afirmat preşedintele PNL.

În schimb, Antonescu a precizat că, în cazul în care Ungureanu “pleacă” şi vrea să se înscrie în PNL, este posibil să fie primit. “Dacă Mihai-Răzvan Ungureanu mâine îşi dă seama că umblă într-un anturaj nepotrivit, că face lucruri nepotrivite, nedemocratice, are o atitudine de neacceptat pentru un intelectual, cum se pretinde şi cum este, şi zice ‘în ce am intrat eu aici, ce am ajuns eu’ şi pleacă de acolo şi spune că a greşit şi vine ca dl Frunzăverde şi zice ‘eu cred că aici nu se mai poate, nu e normal ce s-a întâmplat’ şi vrea să se înscrie în PNL, probabil că va fi primit. Va primi câteva întrebări înainte pentru că altfel ar putea şi dl Traian Băsescu să se înscrie în PNL şi nu cred că ar fi frumos. În principiu, dreptul acesta îl are şi nu este o ipoteză exclusă”, a spus liderul liberalilor.

Antonescu a mai afirmat că în această ipoteză Ungureanu nu va fi făcut vicepreşedinte şi a precizat că lui Sorin Frunzăverde i s-a propus această funcţie deoarece “vine cu un capital de imagine intact”.

Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă