6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu: PSD nu e interesat de suspendarea lui Băsescu pentru că nu...

Antonescu: PSD nu e interesat de suspendarea lui Băsescu pentru că nu e pregătit de prezidenţiale

Preşdintele PNL, Crin Antonescu, spune că liderul PSD Victor Ponta nu este foarte interesat de suspendarea şefului statului pentru că este posibil ca PSD să considere că nu are prima şansă sau că nu e pregătit în acest moment să candideze şi să câştige prezidenţialele, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă el crede că Victor Ponta evită formarea unei coaliţii PSD-PNL ca să nu fie suspendat Traian Băsescu, liderul PNL a menţionat că Ponta nu e foarte interesat de acest subiect pentru că PSD nu ar fi pregătit pentru câştigarea prezidenţialelor.

“Într-un fel, nu cred că e foarte interesat (Ponta -n.r.) de supendarea preşedintelui Băsescu. De ce? Pot să-mi imaginez mai multe motive, dar o ipoteză ar fi aceea că PSD-ul, fiind obsedat de această poziţie şi supralicitând-o în raport cu sistemul nostru constituţional, ce e drept în urma experienţei cu domnul Băsescu, s-ar putea să nu considere că are prima şansă sau că e pregătit el ca partid în acest moment pentru a candida şi a câştiga alegerile prezidenţiale. Nu spun că asta e poziţia PSD-ului, dar asta pot să cred eu”, a spus Antonescu la Realitatea Tv.

El a adaugatcă dacă acum s-ar întâmpla acelaşi lucru ca în 2009 şi preşedintele ar refuza să numească un premier propus de noua majoritate parlamentară formată, atunci “ar fi necesară şi posibilă o suspendare”.

Întrebat ce va face PNL dacă ar câştiga alegerile anticipate, Antonescu a spus că liberalii vor demonstra că “nu vor guverna de fapt aceiaşi oameni care trec de la un partid la altul, venind cu oameni şi cu apucături şi cu idei care înseamnă altceva decât exerciţiul politic de 20 de ani încoace”.

În cazul în care PSD ar fi de acord cu guvernarea comună, Antonescu a menţionat că de a doua zi opoziţia s-ar apuca de treabă. “Să adunăm lângă moţiune de cenzură o majoritate, să dăm jos Guvernul şi să cerem preşedintelui să respecte Constituţia”, a conchis Antonescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă