11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu: Dacă "Albă ca Zăpada" înseamnă lipsa dosarelor, atunci asta sunt eu

Antonescu: Dacă “Albă ca Zăpada” înseamnă lipsa dosarelor, atunci asta sunt eu

Preşedintele PNL Crin Antonescu i-a replicat joi liderului PSD Adrian Năstase, care l-a numit ironic “Albă ca Zăpada”, că acceptă apelativul dacă el califică acea categorie de politicieni care nu au dosare, nu au “mătuşi”, nu au “camarilă dubioasă” şi nici alte “tinichele”, informează NewsIn.

Liberalul i-a dat astfel replica preşedintelui Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase care, într-o postare pe blog, s-a referit la preşedintele PNL cu sintragma că e “cool” să pari “Albă ca Zăpada”.

“În această iritare pe care o constat cu amărăciune şi la domnul Năstase, iritare generată de afirmaţia mea că există oameni politici între care reafirm, fără să fie , că mă număr, oameni politici cinstiţi, care nu au furat, care nu au minţit, care nu au patronat astfel de acţiuni – în această iritare domnul Năstase se întâlneşte cu de-alde domnul Berceanu, după cum s-a putut vedea şi în dezbaterea de acolo (de la moţiunea de cenzură). Eu nu ştiu de ce îi irită acest lucru. Nu ca să-i irit, ci pentru că trebuie, reafirm: da, dacă domnul Năstase doreşte să numească un politician corect, fără dosare, fără mătuşi, fără o camarilă dubioasă, Albă ca Zăpada, atunci da, sunt Albă ca Zăpada. Suntem mai multe Albe ca Zăpada, nu destule probabil, dar sunt mai mulţi oameni corecţi şi care nu au asemenea tinichele de partea lor în politica românească, şi sper eu, chiar în PSD”, a afirmat Antonescu, la Antena 3.

În plus, liderul PNL a punctat şi contextul în care şi-a anunţat disponibilitatea de a prelua guvernarea – aspect criticat de Năstase – în eventualitatea adoptării moţiunii de cenzură. “Dacă spui (poziţia), asta este simplu, absurd. Pentru a nu fi într-o situaţie absurdă, am spus că în ceea ce ce ne priveşte, da, contribuim la această moţiune. Faptul că noi am susţinut o moţiune asupra căreia n-am fost consultaţi, în raport cu care s-a procedat foarte inelegant cu noi, am susţinut-o totuşi pentru că nu erau în joc raporturile şi orgoliile noastre, ci era în joc soarta a milioane de oameni”, a conchis Antonescu.

Adrian Năstase a spus joi, referindu-se la Crin Antonescu, liderul PNL, că e “cool” să pari „Albă ca Zăpada” şi i-a transmis acestuia că, în loc să atace PSD pentru capital electoral, mai bine ar recunoaşte că liberalii sunt cei care au guvernat cu Traian Băsescu încă de pe vremea CDR.

Năstase s-a arătat deranjat de faptul că preşedintele liberal i-a adresat miercuri, în timpul dezbaterii de la moţiune, un apel la unitate lui Victor Ponta, preşedintele PSD.

Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă