Americanul Hans Klemm: Am trei priorităţi ca ambasador în România. Un obiectiv important vizează lupta împotriva corupţiei

de Iulia Iancu , 12 martie 2017 - stire actualizata la ora 10:35, 12 martie 2017
Americanul Hans Klemm: Am trei priorităţi ca ambasador în România. Un obiectiv important vizează lupta împotriva corupţiei

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat că urmăreşte trei obiective de îndeplinit în România: promovarea securităţii celor două ţări,promovarea democraţiei şi lupta împotriva corupţiei şi, nu în ultimul rând, promovarea prosperităţii.

”Am trei priorităţi ca ambasador în România. Una este promovarea securităţii celor două ţări şi a acestei regiuni. Pot spune că România şi SUA colaborează excelent în în domeniul militar, în ceea ce priveşte serviciile de informaţii, în consolidarea legislaţiei, în încercarea de a îmbunătăţi securitatea României, a SUA şi a regiunii transatlantice în lupta împotriva terorismului, a neproliferării armelor de distrugere în masă, a combaterii traficului de persoane şi de droguri şi în contracararea intereselor naţiunilor ostile în încercarea lor de a submina propriile noastre societăţi”, a declarat Hans Klemm în cadrul dezbaterii ”Women of Romania”, organizată de Impact Hub Bucureşti în cadrul mişcării globale #Be BoldForChange.

Hans Klemm a mai spus că o altă prioritate importantă a sa ca ambasador al Statelor Unite la Bucureşti este promovarea democraţiei, a luptei anticorupţie şi a statului de drept.

”Atât SUA, cât şi România au optat pentru un viitor democratic, au îmbrăţişat valorile democratice, depunem eforturi constante pentru întărirea instituţiilor democratice. Statele Unite, după cum ştiţi, au sprijinit puternic lupta anticorupţie, precum şi întărirea instituţiilor democratice din România. De asemenea, sprijinim libertatea de expresie, libertatea religioasă, respectul faţă de minorităţi şi rolul femeilor în economie”, a mai spus Klemm.

Nu în ultimul rând, ambasadorul SUA a vorbit despre cea de-a treia prioritate a sa în România: promovarea prosperităţii.

”Asta înseamnă să ne menţinem economiile deschise, să intensificăm relaţiile comerciale şi investiţiile dintre ţările noastre. De asemenea, tot în această zonă a prosperităţii ne-am concentrat îndeosebi asupra sectorului antreprenorial. Din experienţa americană, dar şi a analizei comparative la nivel global, vă pot spune că acele ţări care sprijină şi promovează un climat care încurajează antreprenoriatul tind să aibă economii foarte puternice şi dinamice. România se află în acest caz, dar ar putea face mai multe în acest sens. Noi sprijinim promovarea experienţei antreprenoriale”, a conchis Hans Klemm.

Comentarii

  • "Be Bald, For Stability"...

    14 martie 2017 4:05

    Klemmul amerlok are "obiective de îndeplinit" în Rrromînika _ promovarea Securității - fie ea sub ce denumire o fi azi, comform dorințelor lui Ilici NATOizdu' - promovarea demokraturii șoroșizde dă stradă șî lupta DIRECȚIONATĂ POLITIC împotriva zisei corupții i, "nu în ultimul rând", promovarea prosperității amerloce...

    raspunde comentariului
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook