13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAmbasadorul SUA la București, Hans Klemm, a discutat, joi, cu premierul Sorin...

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a discutat, joi, cu premierul Sorin Grindeanu despre înființarea Muzeului Istoriei Evreilor din România

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a ajuns, joi dimineață, la Palatul Victoria, unde urmează să se întâlnească cu prim-ministrul României, Sorin Grindeanu. 

UPDATE 12.00: Ambasadorul Hans Klemm, premierul Sorin Grindeanu și delegația Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, au discutat, joi, despre înființarea Muzeului Istoriei Evreilor din România.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a exprimat aprecieri pentru excelenta colaborare între instituțiile din România și Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite, în special pentru desfășurarea de programe educative, precum și în promovarea internațională a proiectului unui Muzeu al evreilor din România. “Acest proiect are susținerea Guvernului României, precum și a altor instituții ale statului român. Ne dorim ca acest proiect să devină realitate cât mai curând și vom colabora îndeaproape, în acest sens, cu Federația Comunităților Evreiești din România”, a afirmat prim-ministrul.
Șeful Executivului a mulțumit delegației pentru propunerea de a deveni membru de onoare al Board-ului viitorului Muzeu al Istoriei Evreilor din România. 

În cadrul întâlnirii, partea americană a reafirmat aprecierea pentru activitatea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel» și pentru rezultatele Președinției românești la Alianța Internațională pentru memoria Holocaustului. 

La întâlnire au mai participat Radu Ioanid, director al Programului Arhivistic Internațional din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, Paul Shapiro, director Programe de Înalte Studii din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, Mihnea Constantinescu, ambasador cu însărcinări speciale MAE și Alexandru Florian, director general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România 

 

Potrivit programului premierului anunțat pe site-ul Guvernului, Sorin Grindeanu are programată joi, de la ora 9,15, o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii Hans Klemm și cu directorul Programului Arhivistic Internațional din cadrul Centrului pentru Înalte Studii despre Holocaust, Radu Ioanid.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă