14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportAmbasadorul George Maior susţine că "România este implicată în procesele de reconstrucție...

Ambasadorul George Maior susţine că “România este implicată în procesele de reconstrucție ale UE, dar și un partener strategic al SUA”

"România este o țară în ascensiune, cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, o țară implicată în procesele de reconstrucție ale UE, dar și un partener strategic al SUA care își ia în serios toate obligațiile de securitate ce derivă din calitatea de membru al NATO", a declarat ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, potrivit Agerpres.

Ambasadorul României a vorbit în cadrul panelului Power Shifts in Europe, moderat de George Friedmpotrivit an, președintele și fondatorul Geopolitical Futures.

George Friedman a apreciat rolul semnificativ pe care România, alături de Polonia și alte state din regiune îl pot avea pentru securitatea și prosperitatea zonei, evidențiind evoluția pozitivă a țărilor din Europa Centrală și de Est caracterizate ca formând o zona de emergență a oportunităților alcătuită din puteri în ascensiune.

Ambasadorul României a prezentat tendințele economice pozitive din țara noastră, bazate pe o creștere economică solidă, forță de muncă înalt calificată, infrastructură digitală complexă, generatoare de oportunități investiționale semnificative în domenii de importanță majoră precum energia sau tehnologia informației.

George Maior a evidențiat și rolul central pe care îl va juca țara noastră în procesul de reformă a blocului comunitar, România asumându-și 'un rol consistent în consolidarea Uniunii Europene' și a subliniat totodată importanța relației transatlantice și a parteneriatului strategic cu Statele Unite în asigurarea stabilității și securității regionale pe fondul riscurilor și amenințărilor de pe flancul estic al NATO, precum și eforturile României de creștere a resurselor alocate apărării la 2% din PIB în 2017, concomitent cu derularea de programe de achiziții militare substanțiale.

Diplomatul român a mai punctat faptul că Alianța Nord-Atlantică se bazează pe solidaritatea generată de articolul 5 din Tratatul de la Washington, evidențiind importanța demersurilor de implementare a deciziilor Summit-ului NATO de la Varșovia privind consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic al alianței, precum și asigurarea întregului areal de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă