Ambasada SUA: „Statele Unite susţin ferm eforturile preşedintelui Klaus Iohannis şi ale instituţiilor judiciare şi de aplicare a legii”

de Mircea Marian , 11 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 15:47, 11 ianuarie 2017

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ambasada SUA la București felicită guvernul Grindeanu, dar își afirmă susținerea pentru eforturile președintele Iohannis pentru consolidarea statului de drept.

„Ambasada Statelor Unite ale Americii felicită noul Guvern şi noul Parlament al României. Aşteptăm cu interes să colaborăm cu prim-ministrul Sorin Grindeanu şi cu membrii cabinetului său pentru a dezvolta şi mai mult Parteneriatul nostru Strategic, al cărui scop este creşterea securităţii comune, sporirea prosperităţii reciproce a naţiunilor noastre şi consolidarea instituţiilor democratice. Parteneriatul nostru se bazează şi pe angajamentul faţă de buna guvernare şi de consolidarea statului de drept. De asemenea, Statele Unite susţin ferm eforturile preşedintelui Klaus Iohannis şi ale instituţiilor judiciare şi de aplicare a legii în aceste privinţe”, se arată în mesaj.

Ambasada mai cere instituțiilor statului să coopereze pentru a continua lupta împotriva corupției. „Îi îndemnăm pe toţi reprezentanţii ramurilor executivă, legislativă şi judiciară din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea conducerii şi instituţiilor României”, se cere în finalul mesajului. 

 

 

Comentarii

 • John

  11 ianuarie 2017 16:45

  Domnule ambasador sunteti in mare eroare, trebuie colaborat cu seful guvernului nu cu purtatorul de cuvant.

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  11 ianuarie 2017 15:43

  Bine zis dar in privinta presedintelui CARE EFORT, domnule ambasador ?

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design