13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportALEGERI PARLAMENTARE 2012. Mureş: Ghivece împărţite pensionarilor la un târg de flori,...

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Mureş: Ghivece împărţite pensionarilor la un târg de flori, de către doi candidaţi

Peste o sută de pensionari au stat la coadă, miercuri, la Târgu Mureş, pentru a primi ghivece cu flori, la deschiderea “Târgului crizantemelor”, eveniment organizat de Primărie, ghivecele fiind împărţite de către doi candidaţi la alegerile parlamentare, transmite corespondentul Mediafax.

Fostul viceprimar din Târgu Mureş Csegzi Sandor, care în prezent este consilier al primarului şi care candidează ca independent în Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor din Târgu Mureş, şi fostul prefect Marius Paşcan, care candidează din partea ARD în Colegiul 1 pentru Senat din Târgu Mureş, s-au numărat, miercuri, printre cele patru persoane care au împărţit pensionarilor, gratuit, ghivece cu crizanteme, transmite corespondentul Mediafax.

Acţiunea a fost organizată de Primărie, în colaborare cu organizaţia pensionarilor din municipiu, la deschiderea primei ediţii a “Târgului crizantemelor” din centrul oraşului, iar la aceasta au fost prezente peste o sută de persoane care au stat la coadă în aşteptarea oficialităţilor care să le ofere ghivecele cu flori.

Alături de Csegzi şi Paşcan s-au mai implicat în acţiune un alt consilier al primarului, de asemenea fost viceprimar, Claudiu Maior, şi actorul Nicu Mihoc, cel care a candidat în urmă cu patru ani la Camera Deputaţilor şi care a avut printre materialele de campanie o broşură cu poezia “Tatăl nostru care eşti în PDL”.

La acţiunea de miercuri au fost împărţite 450 de ghivece cu crizanteme.

Atât Csegzi, cât şi Paşcan au negat că acţiunea ar avea vreo conotaţie electorală.

“Ghivecele sunt date de societăţi (comerciale), deci sponsorizare, nu este… deci să ştiţi că aici, întotdeauna – şi la mere şi la pere şi la flori şi la toate evenimentele – găsim o soluţie pentru aceia care vin şi expun, să le convină economic, să aibă un venit profitabil şi totdeauna să facem asemenea gesturi către populaţie. Eu am venit ca şi consilierul primarului la acest moment şi la celelalte la care am participat tot aşa, vor veni şi perioadele sau momentele când voi participa ca şi candidat, evident”, a spus Csegzi.

De cealaltă parte, Marius Paşcan a spus că a participat la acţiune în calitate de şef al unei redacţii locale şi că nu l-a solicitat nimeni din Primărie, ci a venit “de bunăvoie, nesilit de nimeni şi cu multă bucurie” să împartă flori.

El a amintit că a împărţit în acest an flori şi de Florii, la biserici, subliniind că nici atunci nu era campanie. (Paşcan a candidat şi la alegerile locale, la şefia Consiliului Judeţean Mureş – n.r.).

“Împărţim flori doamnelor, indiferent de vârstă. Şi ce dacă nu lucrez la Primărie? N-am voie să împart flori? Eram între cei care împart flori şi o fac oricând cu mare plăcere, ca un bărbat în primul rând care respectă sexul frumos. Nu m-a solicitat Primăria, m-am solicitat eu singur, am venit de bună voie, nesilit de nimeni şi cu multă bucurie să împart flori. Am mai împărţit, ultima dată, la modul general – că flori dau soţiei destul de des – de Florii, vă amintiţi, eram în faţa bisericii, a mai multor biserici din Târgu Mureş, am împărţit flori. O fac ori de câte ori am prilejul acesta. De Florii nu era campanie, nici acum nu este. Nu e un lucru rău şi n-ar trebui denaturat şi trimis în sensul acesta, peiorativ. Nu. A da flori – dai cu plăcere ori de câte ori e cazul, ori de câte ori simţi nevoia, ori de câte ori te ajuta şi vremea. Nu văd niciun fel de problemă”, a spus Paşcan, care, întrebat dacă are idee cât au costat cele 450 de ghivece împărţite pensionarilor, a spus că nu el este organizator.

“Întrebaţi Primăria şi vă spun ei”, a spus el.

Consilierul Claudiu Maior a precizat că toate cele 450 de ghivece le-au fost înmânate pensionarilor.

“Eu cred că a fost o reuşită şi cred că este de bun augur atunci când poţi să le oferi ceva persoanelor vârstnice şi, de ce nu, tuturor doamnelor şi domnişoarelor care au fost astăzi prezente. Sperăm că la anul vom avea mult mai mult de 450 de buchete de flori şi sperăm că vom avea şi mult mai mulţi târgumureşeni alături de noi. Le-am dat toate”, a arătat el.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii municipalităţii, la “Târgul crizantemelor”, care se va desfăşura în centrul municipiului până în 8 noiembrie, când credincioşii ortodocşi îi sărbătoresc pe sfinţii arhangheli Mihail şi Gavril, participă 42 de producători din ţară.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare începe în 9 noiembrie.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă