Activitatea Comisiei care anchetează alegerile din 2009, prelungită cu 60 de zile de conducerea Parlamentului

de Roxana Petre , 13 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 13:23, 13 septembrie 2017
Activitatea Comisiei care anchetează alegerile din 2009, prelungită cu 60 de zile de conducerea Parlamentului

Activitatea Comisiei parlamentare care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009 a fost prelungită cu 60 de zile, printr-o hotărâre a Birourilor Permanente Reunite. Decizia vine după ce procurorul general Augustin Lazăr a refuzat să trimită dosarul clasat privind scrutinul, iar procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a răspuns la întrebarea dacă a fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor, informează News.ro. 

 

„Având în vedere complexitatea activităţii comisiei parlamentare de anchetă şi faptul că activitatea acesteia a fost blocată prin refuzul domnului Augustin Lazăr - procuror general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ de a pune la dispoziţia comisiei parlamentare de anchetă dosarul nr. 213/P/2017 clasat, în vederea stabilirii adevărului cu privire la aspecte ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial, precum şi de refuzul doamnei Laura Codruţa Kovesi, Procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de pe lângă ÎCCJ NA de a răspunde la întrebarea dacă a fost prezentă în seara de 6 decembrie 2009 în casa domnului Gabriel Oprea, solicităm prelungirea cu încă un termen de 60 de zile a activităţii comisiei în scopul îndeplinirii obiectivelor prevăzute în hotărârea de constituire prin propunerea de modificare a Hotărârii Parlamentului României nr.39/2017”, se arată în solicitarea de prelungire a termenului, aprobată miercuri de Birourile Permanente Reunite.

Decizia finală va fi luată în cadrul şedinţei plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.


Loading...

Comentarii

  • Emil Aluas

    13 septembrie 2017 20:26

    Imi cunosc namul Desi "Alegerile au fost fraudate de catre un grup infractional bine organizat cu mult inainte de data faptelor", verdictul se va diminua in timp. Desi PSD'ista, imi pun speranta in D-ra Oana Florea. Cred ca incearca din rasputeri sa-si duca job'ul pana la capat. Si sa treaca printr-un sistem balcanic-ialomitean-ipocrit. In fapt un sistem extrem de crud si primitiv. Prof. Emil Aluas, Activist Politic, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta. Blog emilaluas.blogspot.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design