În regimul Dragnea, numărul persoanelor cu handicap grav crește cu 80 pe zi! Asistența socială ne costă 14 miliarde de lei pe an | ANALIZĂ ROMÂNIA LIBERĂ

de Mircea Marian , 16 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 09:19, 17 septembrie 2017
În regimul Dragnea, numărul persoanelor cu handicap grav crește cu 80 pe zi! Asistența socială ne costă 14 miliarde de lei pe an | ANALIZĂ ROMÂNIA LIBERĂ

Potrivit statisticilor oficiale ale ministerului Muncii, din 2012 în 2017 numărul beneficiarilor indemnizației lunare pentru persoane cu handicap a crescut cu circa 15%. În aceeași măsură au crescut și beneficiarii „bugetului complementar lunar pentru persoane cu handicap”.

În 2012, ministerul Muncii oferea ajutoare sociale pentru 542.156 persoane cu handicap. În mai 2017, erau 629.881. În medie, numărul lor a crescut cu circa 15.000 pe an, dar în cinci luni de guvernare Dragnea, în 2017, saltul a fost de peste 12.000 de persoane. Sunt două posibile explicații pentru această evoluție: fie existau numeroase persoane care au așteptat regimul PSD ca să-și depună dosarele, fie a crescut substanțial numărul fraudelor.

Este interesant faptul că, în timp ce numărul persoanelor cu handicap a crescut substanțial, s-au acordat tot mai puține indemnizații pentru plata însoțitorului persoanei cu handicap vizual grav. În 2012 se plăteau 43.818 indemnizații, în mai 2017 mai erau doar 41.552.

Refuză bani, mâncare și țuică

În ultimii cinci ani a crescut cu circa 25% și numărul celor care beneficiază de ajutor minim garantat (ajutorul social). În 2012 erau 192.713 beneficiari. În mai 2017 au ajuns la 247.708. Acest ajutor se acordă în baza legii privind venitul minim garantat și este calculat ca diferență între venitul familiei și nivelul venitului minim garantat de către lege. Acest fenomen are loc în condițiile în care în mai multe zone din România există o criză a forței de muncă și tot mai mulți angajatori se plâng că ajutoarele sociale descurajează căutarea unui loc de muncă. Luni, Patronatul Național al Viei și Vinului susținea că nu poate recolta strugurii din acest motiv.

„Dacă ar veni la recoltat, ar câştiga între 60 şi 100 de lei pe zi. Asta înseamnă să munceşti, nu îţi dă nimeni banii ăştia degeaba. Sunt unii care preferă ajutoarele de la venit minim garantat sau populaţia îmbătrânită, astea cred că sunt motivele“, a declarat inginerul-şef, Nicolae Bârliga, care conduce o staţiune de cercetare viticolă. Pe lângă bani, cei care recoltează primesc mâncare și țuică.

„Nu mai avem cu cine lucra, nu mai găsim să angajăm ciobani. Nu le mai daţi ajutoare sociale. Stau acasă, merg la crâşmă, au datorii, dar nu vor să vină la muncă pentru că au ajutorul social, mai fac una, alta şi sunt mulţumiţi“, a spus un crescător de oi din judeţul Botoşani.

Un miliard de euro pentru alocația pentru copii

Cea mai importantă cheltuială în bugetul Ministerului Muncii este pentru plata alocației de stat pentru copii. În mai 2017, erau 3.685.785 de beneficiari și se făcuseră plăți de 1,8 miliarde.

Anul trecut, această alocație a consumat circa 4,41 miliarde de lei din buget, cu 25% mai mult decât în 2015, când plățile au fost de 3,54 miliarde. În 2014, Ministerul Muncii a plătit doar 2,7 miliarde lei pentru aceste alocații.

Creșterile de cheltuieli din ultimii ani s-au datorat faptului că, în 2015, la inițiativa deputatei PNL Cristina Pocora, alocația s-a dublat de la 42 la 84 de lei. Guvernul Ponta a susținut că nu există resurse pentru această măsură, dar o va aplica.

La acel moment, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a amenințat că va transmite o adresă prin care să solicite Curţii Constituţionale lămuriri, pentru a afla dacă alocaţia de stat pentru copii este un drept universal egal sau aceasta poate fi acordată diferenţiat, în funcţie de veniturile unei familii. Acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Cheltuielile cu indemnizația pentru creșterea copilului au crescut de la 1,76 miliarde de lei, în 2012, la 2,06 miliarde de lei în 2016. În primele cinci luni din 2017 s-au plătit deja 1,335 miliarde de lei, deci, probabil, până la sfârșitul anului ele vor depăși 2,7 miliarde de euro. În pofida a numeroase proteste, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a plafonat indemnizația la 8.500 de lei pe lună, susținând că aceasta este limita în Germania.

2012-2015: 3,7 miliarde în plus

În total, cheltuielile Ministerului Muncii cu diverse forme de asistență socială au crescut cu 50% din 2012 în 2016. În 2012, acest minister a efectuat plăți de circa 7,8 miliarde de lei. În 2016 ele ajunseseră la 11,5 miliarde de lei. Execuția preliminară pe primele cinci luni ale anului 2017, aproximativ 5,4 miliarde de lei, duce la estimarea că, în regimul Dragnea, se va depăși plafonul de 123 miliarde de lei.  

Fraude de 15%

În 2011, fostul ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu a explicat cât de mari sunt fraudele din sistemul de asistență socială. „Beneficiarii de alocaţii pentru susţinerea familiei (ASF) erau plecaţi la muncă în străinătate; deţineau bunuri precum tractoare şi autoturisme noi, terenuri intravilane şi extravilane peste limita permisă“, spunea Lăzăroiu. Conform statisticilor Ministerului Muncii, în urma controalelor, rezultă că 63% din dosarele fraudate sunt în primării care aparţin USL: PSD – 32%, PNL – 26% şi PC – 5%.

“Procentul, în cazul celor de la USL, depăşeşte media“, adaugă Lăzăroiu.După estimările ministrului Muncii, în România aproximativ 8,3 milioane de persoane sunt ajutate financiar de stat. „Dintre aceştia, 1,8 milioane nu sunt angajaţi, nu urmează cursurile unei şcoli sau altfel de cursuri de specializare şi nu suferă de vreun handicap. Practic, sunt buni de muncă, dar trăiesc din ajutor.“

Asistenţa socială costă anual Guvernul 14 miliarde de lei, iar aproximativ 15% din aceşti bani se scurg fraudulos din sistem. 

Comentarii

 • costica

  17 septembrie 2017 18:30

  Oferta extrem de serioasa !Cautam oameni pasionaticare doresc sa lucreze pe Internet, part-time sauca un al doilea loc de munca. Salariu 200 eur.Garantam prin contract plata salariului. Metode delucru si dovezi de seriozitate dupa primireacodului de reprezentant. Rugam seriozitate maxima! Detalii numai la emailpacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • agapis

  16 septembrie 2017 16:11

  Acuma nu cred ca regimul Dragnea e vinovat neaparat pentru cresterea numarului de persoane cu handicap.Daca va uitati la numarul in crestere al accidentelor cerebrale vasculare care produc invaliditate motorie grava cu oameni imobilizati la pat din care doar un numar mic scapa fara sechele invalidante sau la numarul in crestere al dementelor vasculare si Alzheimer generatoare de handicap mintal grav niciodata nu am inteles de ce mintal si nu neuropsihic? nu e de mirare.Acuma daca ati avea in familie un om paralizat la pat ati considera ca are un handicap sau nu?Ca la un moment dat aceste persoane n-au mai fost considerate cu handicap si n-au mai primit nici un fel de sprijin apoi iarasi au fost considerate cu handicap la presiunea societatii.Acuma numarul de fraude eu cred ca este totusi infim,nu se poate generaliza.Mai bine analizati cati pensionari au pensii de mizerie si cate astfel de pensii ar putea fi totusi marite din pensiile specialesi din indemnizatii de tot felul si din salariinesimtiteca pe unii nu-i mai satura diavolul ...

  raspunde comentariului
 • Foarte bine

  16 septembrie 2017 15:01

  Banii trebuie platiti de casa asigurarilor de sanatate ,spaga sanitara a mutilat ființă națională a Romaniei.

  raspunde comentariului
 • gica

  16 septembrie 2017 12:35

  s-a umplut tara de putori ,Ceausescu ii baga cu de-a sila la munca si program,toti vor pomana.Dupa ce ca tinem in carca asistatii sociali mai tinem in carca si putorile astea de la stat care fura de rup si indoaie spaga pe genunchi si tot ei se dau loviti si tipa ca din gura de sarpe ca muncesc mult,sunt cinstiti si produc...***

  raspunde comentariului
 • arici

  16 septembrie 2017 11:18

  Ca se acorda alocatie pentru copii e ok chiar ar terbui marita daca vrem sa creasca natalitatea.Insa daca ne gindim ca in Romania avem aproape 650000 de handicapati ,aici e buba. Indiferent de culoarea politica a celor ce se succed la guvernare dupa 1989, s-au creat grupuri de interese care au drept scop acumularea de averi. Circuitul pe care se fac are multe carari una dintre ele fiind politician senator, deputat, guvernant- primar- doctor-handicapat. In acest circuit primeste ajutor social doar cine face ce spune primarul. In general desi nu stiu cu ce se maninca, majoritatea primarilor au firma de constructii.Ei bine aceste firme, in special in mediul rural, folosesc la munca persoanele ce primesc ajutoare sociale.Sint platiti relativ modest cu bani negri plus sumele aferente ajutorului social. Daca nu devii sluga la primar, adio ajutor social. Ca sa nu intre in incompatibilitate, primarii se folosesc de interpusi rude, prieteni etc,dar ei trag toate sforile. Iar banii negri le aduc foloase vile si viloaie si lor dar si partidelor din care fac parte cica sponsorizari.Ce va spun eu aici e crunta realitate. Si o sa va cruciti cind o sa aflati ca de fapt sarmanii "handicapati" sint de fapt faiantari, zugravi, instalatori si de alte specialitati din domeniul constructiilor. Mai rau e ca firmele ascunse ale primarilor au folosit fonduri europene ex pentru executia de canale pentru preluarea apelor pluviale. Pentru a pastra pentru ei meseriasii au executat lucrarile cu oameni necalificati ! Si a iesit ce vedeti prin localitatile rurale. Doar ca la modul asta primarii si-au mai asigurat inca un mandat.

  raspunde comentariului
 • antonia

  16 septembrie 2017 10:42

  Dragnea ne vrea handicapati, ca sa poata sa-si puna in aplicare planurile diabolice provenite dintr-o minte bolnava ca a lui si a camarilei care il sustine!Oamenii normali au fost alungati din tara, au ramas doar hotii si handicapatii si o masa de oameni resemnati si neputinciosi in fata raului.

  raspunde comentariului
 • adi

  16 septembrie 2017 10:17

  In tarile UE se taie chiar si ajutorul de somaj si asistenta sociala celor care refuza neintemeiat o oferta de munca. Ar trebui sa ne adaptam legislatia. Mult prea multi parveniti puturosi aveau si inca au impresia ca odata sositi in vest o sa li se dea pe degeaba, si nu a fost asa. Nu au putut obtine pomana din cauza legilor pe care ar fi trebuit sa le implementam si noi.

  raspunde comentariului
 • TILICA

  16 septembrie 2017 9:40

  SISTEM POLITIC MAFIOT. LA CURTEA DE CONTURI E NEVOIE MARE DE SPECIALISTI RASATI, DE CARACTER SI CU DEMNITATE PUBLICA SI NU DE POLITRUCI, NATARAI, DERBEDEI, PUSCARIABILI, MAFIOTI, TICALOSI, etc. ACEST BALALAU SMECHER DE DUDAU "A LUAT HOTESTE IN LOCATIE" TAROMUL care sete in picaj el si-a bagat numai LUAZE giurgiuvene in Consiliu de Administratie , SEFII si TOATE CONTRACTELE DE ACHIZITII SI LUCRARI SUNT ALE lui BALALAU.

  raspunde comentariului
 • Corto Maltese

  16 septembrie 2017 0:29

  Nu uitați că marele căcat Dragnea vine din județul cu cei mai mulți asistați sociali și pensionari. Apariția lui la butoane, în fruntea bucatelor, înseamnă și teleormanizarea României. Consecințele vor fi absolut sinistre. Dragnea și gașca adusă de el vor distruge întreaga țară, sper că nu aveți niciun fel de dubii în această privință. Când vor termina de prăpădit tot, se vor căra pe la moșiile lor din Caraibe sau alte țărmuri îndepărtate și însorite. Și se vor prăpădi de râs de fiecare dată când în România catastrofa provocată de ei va mai bubui încă o dată.

  raspunde comentariului
 • Elena

  15 septembrie 2017 21:52

  La inceputul guvernarii, PSD-istii, astia, prietenii lui Palada parca spuneau ca verifica corectitudineamodul in care au obtinut f f f multi aceste ajutoare de handicapasistati etc. Parca vedeam la tv. orbi care conduceau masini etc.... Cred ca s-au dat certificate de handicap si pt. o unghie rupta. Cum *****' sa ajunga banii daca iti bati joc de ei ?! De fapt cand nu sunt ai tai, nu i-ai muncit , nici nu-ti pasa cum se risipesc.Cand o 'zbura porcul" o sa avem autostrazi, spitale. etc ...O sa ne manance sobolanii. Firea in loc sa dea dispozitie si chiar ajutor la Primarii din Sectoare sa verificefaca gratuit DEZINSECTIA SI DEZINFECTIA SPALAREA PROFESIONALA a ghenelor a canalizarilor, sau gropile din jurul Bucurestiului, ea da pomene, da biciclete pe OLX. Nu era clar ca aglomeratia de la biciclete era formata tot din pomanagii care sunt peste tot cu tot neamul sa prinda o halca cat mai mare gratis?!

  raspunde comentariului
 • Potbalul Trufa

  15 septembrie 2017 16:44

  de 27 de ani pleaca afara cei capabili si raman in tara jefuita doar handicapatii asistati sa-i perpetueze pe hotii lui Iliescu in voie fara sa-i mai deranjeze nimeni sa mai jefuiasca inca un secol de acum inainte. Numai ca nu mai au ce jefui ca n-a mai ramas decat Pilonul 2 de pensii si imprumuturi la FMI de unde sa-si traga salariile si pensiile imense pentru concedii la Monte Carlo...pentru reusita statului de drept mafiot.

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  14 septembrie 2017 14:26

  Baza electoratului PSD au fost sunt si vor fi asistatii sociali ,pomanagii, profitorii, puturosii ,betivii ,fufele .Romania nu va scapa din hasnaua in care este decat atunci cand vor disparea platile de ajutoare socialela ******* betivi putorile ce nu misca un pai .

  raspunde comentariului
 • Paul

  14 septembrie 2017 11:17

  In regimul lui Basescu, Iohannis si Ciolos, creste numarul securistilor SRICIA care ne vand tara occidentului

  raspunde comentariului
  • razvi

   14 septembrie 2017 14:18

   Sa aiba ajutor social doar oamenii care au handicap si sunt bolnavi incurabil. Firmele nu gasesc muncitori.

   raspunde comentariului
 • Paul

  14 septembrie 2017 11:17

  In regimul lui Basescu, Iohannis si Ciolos, creste numarul securistilor SRICIA care ne vand tara occidentului

  raspunde comentariului
 • Paul

  14 septembrie 2017 11:17

  In regimul lui Basescu, Iohannis si Ciolos, creste numarul securistilor SRICIA care ne vand tara occidentului

  raspunde comentariului
 • Paul

  14 septembrie 2017 11:17

  In regimul lui Basescu, Iohannis si Ciolos, creste numarul securistilor SRICIA care ne vand tara occidentului

  raspunde comentariului
 • Paul

  14 septembrie 2017 11:17

  In regimul lui Basescu, Iohannis si Ciolos, creste numarul securistilor SRICIA care ne vand tara occidentului

  raspunde comentariului
 • costica

  14 septembrie 2017 8:12

  FI INTELIGENT SI GANDESTE PENTRU VIITOR SANSA TA ESTE AICI!INTRA SI VEZI!CAND AFACEREA VA AJUNGE DEPARTE O SA REGRETI!AI SCAPAT TRENUL SI NU STI CAND VINE ALTUL!?Te provoc sa testezi rapid acest sistem cu totul revolutionar de lucru acasa! Fa bani din confortul casei si bucura-te de prosperitate! LINK httpswww.youtube.comwatch?v=l423jWxz6t8Noi iti oferim toate instrumentele de care ai nevoie! Fa bani si in timpul liber! Sistemul lucreaza automat 24 din 24!Suntem o echipa de viitor!Cea mai mare provocare te asteapta cu aceasta afacere la domiciliu, simpla dar de mare viitor! IN CURAND NE EXTINDEM CU SISTEMUL SI PE PIATA MONDIALA!?httpimdsistem.rowp-login.php?action=registerref=40INFO LA pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  14 septembrie 2017 6:29

  Stai mă un pic că Arianusul a evoluat, acum ecce multilateral colorat, ăștia știe cum să promoveze trăsăturile superioare indiferent de rasă...

  raspunde comentariului
 • Arbeit Macht Frei

  14 septembrie 2017 6:00

  Probabil programul de asistență socială al opoziției ecce unul altfel... Mai strict, superior cum ar veni, zero toleranță la ciordeală, produce săpun și nu costă nimic.

  raspunde comentariului
 • Ecce Analistul

  14 septembrie 2017 5:21

  O altă explicație ar fi reclama extrem de eficace făcută gratis de analiștii RL la programul de asistență socială. Toți întârziații, orbii și surdo muții au aflat că guvernul le dă bani chiar dacă au votat cu USR

  raspunde comentariului
  • Ella

   14 septembrie 2017 13:32

   Da sii dupa dumneata ar insemna ca orbiideci persoane nevazatoare si cei cu handicap locomotor adica cei care nu mai au un picior sau o mina din diverse cauze care nu sint din vina lor ar insemna sa nu mai beneficieze de nici un drept si de nici un fel de ajutor de la stat si sa mearga la munca nu ? Dumneata nu te intrebi oare acesti oameni mai pot munci ? As vrea sa te vad pe dumneata fara omina sau fara un picior sau sa orbesti datorita vreunui accident cum ai reusi sa te descurci ca sa muncesti in continuare ? Am cunoscut un om care in urma unui accident de munca aramas complet orb ! Acum nu mai vede absolut nimic nici macar lumina . De asemenea mama mea in urma unei operatii gresite pe vremea lui Ceausescu , a orbit treptet pina nu amai putut zari nici macar lumina cu ochiul respectiv iar la celalalt a facut cataracta postoperatorie inoperabila din cauza ochiului bolnav grav. Deci dupa dumneata acesti oameni ar trebui sanu mai primeasca nici un fel de ajutor si sa se intoarca la munca da ? Cum ? As vrea sa te vad pe dumneta muncind fara o mina sau fara un picior sa te duci in aceste conditii la servici alergind dupa mijloacecde transport in comun si stind la munca timp de 8 h ! Atunci arvtrebui sa vorbesti despre acest subiect da ? Pina atunci ar fi bine sa taci si sa nu mai postezi aiureli pe aici !

   raspunde comentariului
  • Ella

   14 septembrie 2017 13:32

   Da sii dupa dumneata ar insemna ca orbiideci persoane nevazatoare si cei cu handicap locomotor adica cei care nu mai au un picior sau o mina din diverse cauze care nu sint din vina lor ar insemna sa nu mai beneficieze de nici un drept si de nici un fel de ajutor de la stat si sa mearga la munca nu ? Dumneata nu te intrebi oare acesti oameni mai pot munci ? As vrea sa te vad pe dumneata fara omina sau fara un picior sau sa orbesti datorita vreunui accident cum ai reusi sa te descurci ca sa muncesti in continuare ? Am cunoscut un om care in urma unui accident de munca aramas complet orb ! Acum nu mai vede absolut nimic nici macar lumina . De asemenea mama mea in urma unei operatii gresite pe vremea lui Ceausescu , a orbit treptet pina nu amai putut zari nici macar lumina cu ochiul respectiv iar la celalalt a facut cataracta postoperatorie inoperabila din cauza ochiului bolnav grav. Deci dupa dumneata acesti oameni ar trebui sanu mai primeasca nici un fel de ajutor si sa se intoarca la munca da ? Cum ? As vrea sa te vad pe dumneta muncind fara o mina sau fara un picior sa te duci in aceste conditii la servici alergind dupa mijloacecde transport in comun si stind la munca timp de 8 h ! Atunci arvtrebui sa vorbesti despre acest subiect da ? Pina atunci ar fi bine sa taci si sa nu mai postezi aiureli pe aici !

   raspunde comentariului
  • Ella

   14 septembrie 2017 13:32

   Da sii dupa dumneata ar insemna ca orbiideci persoane nevazatoare si cei cu handicap locomotor adica cei care nu mai au un picior sau o mina din diverse cauze care nu sint din vina lor ar insemna sa nu mai beneficieze de nici un drept si de nici un fel de ajutor de la stat si sa mearga la munca nu ? Dumneata nu te intrebi oare acesti oameni mai pot munci ? As vrea sa te vad pe dumneata fara omina sau fara un picior sau sa orbesti datorita vreunui accident cum ai reusi sa te descurci ca sa muncesti in continuare ? Am cunoscut un om care in urma unui accident de munca aramas complet orb ! Acum nu mai vede absolut nimic nici macar lumina . De asemenea mama mea in urma unei operatii gresite pe vremea lui Ceausescu , a orbit treptet pina nu amai putut zari nici macar lumina cu ochiul respectiv iar la celalalt a facut cataracta postoperatorie inoperabila din cauza ochiului bolnav grav. Deci dupa dumneata acesti oameni ar trebui sanu mai primeasca nici un fel de ajutor si sa se intoarca la munca da ? Cum ? As vrea sa te vad pe dumneta muncind fara o mina sau fara un picior sa te duci in aceste conditii la servici alergind dupa mijloacecde transport in comun si stind la munca timp de 8 h ! Atunci arvtrebui sa vorbesti despre acest subiect da ? Pina atunci ar fi bine sa taci si sa nu mai postezi aiureli pe aici !

   raspunde comentariului
  • Ella

   14 septembrie 2017 13:32

   Da sii dupa dumneata ar insemna ca orbiideci persoane nevazatoare si cei cu handicap locomotor adica cei care nu mai au un picior sau o mina din diverse cauze care nu sint din vina lor ar insemna sa nu mai beneficieze de nici un drept si de nici un fel de ajutor de la stat si sa mearga la munca nu ? Dumneata nu te intrebi oare acesti oameni mai pot munci ? As vrea sa te vad pe dumneata fara omina sau fara un picior sau sa orbesti datorita vreunui accident cum ai reusi sa te descurci ca sa muncesti in continuare ? Am cunoscut un om care in urma unui accident de munca aramas complet orb ! Acum nu mai vede absolut nimic nici macar lumina . De asemenea mama mea in urma unei operatii gresite pe vremea lui Ceausescu , a orbit treptet pina nu amai putut zari nici macar lumina cu ochiul respectiv iar la celalalt a facut cataracta postoperatorie inoperabila din cauza ochiului bolnav grav. Deci dupa dumneata acesti oameni ar trebui sanu mai primeasca nici un fel de ajutor si sa se intoarca la munca da ? Cum ? As vrea sa te vad pe dumneta muncind fara o mina sau fara un picior sa te duci in aceste conditii la servici alergind dupa mijloacecde transport in comun si stind la munca timp de 8 h ! Atunci arvtrebui sa vorbesti despre acest subiect da ? Pina atunci ar fi bine sa taci si sa nu mai postezi aiureli pe aici !

   raspunde comentariului
  • Ella

   14 septembrie 2017 13:32

   Da sii dupa dumneata ar insemna ca orbiideci persoane nevazatoare si cei cu handicap locomotor adica cei care nu mai au un picior sau o mina din diverse cauze care nu sint din vina lor ar insemna sa nu mai beneficieze de nici un drept si de nici un fel de ajutor de la stat si sa mearga la munca nu ? Dumneata nu te intrebi oare acesti oameni mai pot munci ? As vrea sa te vad pe dumneata fara omina sau fara un picior sau sa orbesti datorita vreunui accident cum ai reusi sa te descurci ca sa muncesti in continuare ? Am cunoscut un om care in urma unui accident de munca aramas complet orb ! Acum nu mai vede absolut nimic nici macar lumina . De asemenea mama mea in urma unei operatii gresite pe vremea lui Ceausescu , a orbit treptet pina nu amai putut zari nici macar lumina cu ochiul respectiv iar la celalalt a facut cataracta postoperatorie inoperabila din cauza ochiului bolnav grav. Deci dupa dumneata acesti oameni ar trebui sanu mai primeasca nici un fel de ajutor si sa se intoarca la munca da ? Cum ? As vrea sa te vad pe dumneta muncind fara o mina sau fara un picior sa te duci in aceste conditii la servici alergind dupa mijloacecde transport in comun si stind la munca timp de 8 h ! Atunci arvtrebui sa vorbesti despre acest subiect da ? Pina atunci ar fi bine sa taci si sa nu mai postezi aiureli pe aici !

   raspunde comentariului
  • Ella

   14 septembrie 2017 13:32

   Da sii dupa dumneata ar insemna ca orbiideci persoane nevazatoare si cei cu handicap locomotor adica cei care nu mai au un picior sau o mina din diverse cauze care nu sint din vina lor ar insemna sa nu mai beneficieze de nici un drept si de nici un fel de ajutor de la stat si sa mearga la munca nu ? Dumneata nu te intrebi oare acesti oameni mai pot munci ? As vrea sa te vad pe dumneata fara omina sau fara un picior sau sa orbesti datorita vreunui accident cum ai reusi sa te descurci ca sa muncesti in continuare ? Am cunoscut un om care in urma unui accident de munca aramas complet orb ! Acum nu mai vede absolut nimic nici macar lumina . De asemenea mama mea in urma unei operatii gresite pe vremea lui Ceausescu , a orbit treptet pina nu amai putut zari nici macar lumina cu ochiul respectiv iar la celalalt a facut cataracta postoperatorie inoperabila din cauza ochiului bolnav grav. Deci dupa dumneata acesti oameni ar trebui sanu mai primeasca nici un fel de ajutor si sa se intoarca la munca da ? Cum ? As vrea sa te vad pe dumneta muncind fara o mina sau fara un picior sa te duci in aceste conditii la servici alergind dupa mijloacecde transport in comun si stind la munca timp de 8 h ! Atunci arvtrebui sa vorbesti despre acest subiect da ? Pina atunci ar fi bine sa taci si sa nu mai postezi aiureli pe aici !

   raspunde comentariului
  • Ella

   14 septembrie 2017 13:32

   Da sii dupa dumneata ar insemna ca orbiideci persoane nevazatoare si cei cu handicap locomotor adica cei care nu mai au un picior sau o mina din diverse cauze care nu sint din vina lor ar insemna sa nu mai beneficieze de nici un drept si de nici un fel de ajutor de la stat si sa mearga la munca nu ? Dumneata nu te intrebi oare acesti oameni mai pot munci ? As vrea sa te vad pe dumneata fara omina sau fara un picior sau sa orbesti datorita vreunui accident cum ai reusi sa te descurci ca sa muncesti in continuare ? Am cunoscut un om care in urma unui accident de munca aramas complet orb ! Acum nu mai vede absolut nimic nici macar lumina . De asemenea mama mea in urma unei operatii gresite pe vremea lui Ceausescu , a orbit treptet pina nu amai putut zari nici macar lumina cu ochiul respectiv iar la celalalt a facut cataracta postoperatorie inoperabila din cauza ochiului bolnav grav. Deci dupa dumneata acesti oameni ar trebui sanu mai primeasca nici un fel de ajutor si sa se intoarca la munca da ? Cum ? As vrea sa te vad pe dumneta muncind fara o mina sau fara un picior sa te duci in aceste conditii la servici alergind dupa mijloacecde transport in comun si stind la munca timp de 8 h ! Atunci arvtrebui sa vorbesti despre acest subiect da ? Pina atunci ar fi bine sa taci si sa nu mai postezi aiureli pe aici !

   raspunde comentariului
   • Nu este vorba de ....

    15 septembrie 2017 22:47

    persoanele care au cu adevarat probleme. Din cauza puturosilorsantajistilor care obtin certificate de handicap pe alte cai, deci din cauza lor, cei care au nevoie cu adevarat le obtin atat de greu. Nu este nevoie sa postati de cinci ori acelasi comentariu ca sa convingeti. TITLUL ARTICOLULUI SE REFERA LA ALTCEVA. PSD-ul A DAT POMENE PESTE POMENE, DOAR ASA ISI TINE ELECTORATUL APROAPE.. NICI O GRIJA...CUM LE DA, ASA NE SI IA DE LA TOTI FACETI O MICA RECAPITULARE. INTAI AU DAT SALARII ETC....SI IMEDIAT AU INCEPUT SA SI IA DE LA TOTI PRIN DIVERSE SCUMPIRI, TAXE , ACCIZE ETC....

    raspunde comentariului
    • Ella

     16 septembrie 2017 10:05

     Nu am postat eu de 5ori acelasi lucru ci doar am apasat de mai multe ori pt ca nu se deschidea atit !Cit despre subiectul insine asta Da sint perfect de acord sa se faca controale stricte si sabeneficieze de ajutor doar cei cu adevarat bolnavi si cei care intr-adevar sint cu handicap ! Insa si atunci vor fi unii care vor avea acces la acest ajutor de handicap inschimb cei care ar avea cu adevarat nevoie de el vor fi plimbati pedrumuri pina li se va face lehamitede tot sistemulsi vor fi obigati sa renunte la drepturile lor !A fost asa si pe vremea lui Ceausescu si dupa Revolutie asa ca nimic nu e de mirare in Romania! Pina nu se va insanatosi sistemul tot asa va fi!

     raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design