Liviu Dragnea, cu un dosar penal mai aproape de ieșirea din politică. Cum acționa grupul lui Dragnea, potrivit DNA: licitații trucate, bani dirijați către PSD și către propriile buzunare

de Romulus Georgescu , 13 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 11:30, 14 noiembrie 2017
Liviu Dragnea, cu un dosar penal mai aproape de ieșirea din politică. Cum acționa grupul lui Dragnea, potrivit DNA: licitații trucate, bani dirijați către PSD și către propriile buzunare

Președintele PSD este urmărit penal de DNA în dosarul Tel Drum. Procurorii susțin că Dragnea este liderul unui grup infracțional organizat, înființat în 2001,  care a atras bani publici și europeni prin licitaţii trucate. Acuzații profitau de câștiguri dar nu uitau să contribuie și la finanțarea PSD.  Dosarul se bazează pe o sesizare a OLAF (Oficiul European Antifraudă).

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false şi două infracțiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, a anunţat DNA. În acest dosar sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum. Dragnea are deja o pedeapsă de doi ani de zile cu suspendarea, în dosarul fraudării referendumului din 2012 și este urmărit penal pentru abuz în serviciu într-un alt dosar.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, a iniţiat, în 2001, un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent. Grupul are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice.
Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene. Printre persoanele cercetate în dosar se numără și Marian Fișcuci, apropiat al lui Liviu Nicolae Dragnea și persoană care” a devenit scriptic acționar majoritar al Tel Drum SA” și care a acționat și ca ”un interpus” al lui Liviu Dragnea în administrarea societății comerciale.

O parte din bani, dirijați către PSD

Procurorii spun că cei care făceau parte din grup ar fi conceput activitatea acestuia în etape, în funcţie de zonele, firmele şi influenţa pe care le aveau.
Primul pas, în viziunea DNA, ar fi fost privatizarea Tel Drum şi transferarea din proprietatea CJ Teleorman ”în sfera de influenţă şi control a suspectului Liviu Nicolae Dragnea, prin persoane interpuse”. A urmat achiziționarea, în patrimoniul CJ Teleorman,  a unui utilaj (tren reciclator - stabilizator la rece in situ) de o valoare foarte mare (30 miliarde ROL) care apoi a fost închiriat și ulterior înstrăinat către Tel Drum SA, ulterior privatizării acestei societăți comerciale.
Aceste mutări au deschis Tel Drum calea spre lucrări de întreţinere şi reabilitare a infrastructurii rutiere care aparţinea de CJ, fără însă a „exista o procedură concurenţială de atribuire”. În alte cazuri, contractele acordate de CJ Telorman s-ar fi obținut prin obținerea de informații confidențiale înainte de licitații și prin inserarea condiţiilor restrictive în caietele de sarcini. Utilajul pe care CJ Teleorman l-a înstrăinat către Tel Drum SA era unul dintre criteriile de calificare în cazul lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene.
De asemenea, procurorii menționează  ”obținerea în mod preferențial și fraudulos de finanțări din bugetul național, prin intermediul suspectului Liviu Dragnea Nicolae și obținerea în mod nelegal de fonduri din bugetul Uniunii Europene prin furnizarea de documente false și inexacte”.
În plus, prin administratorii Tel Drum se facilita si intermedia numirea unor persoane în funcţii din administraţia centrală, dar se furnizau şi fonduri către PSD, ”prin donaţii ale membrilor grupului infracţional organizat şi ale societăţilor controlate de aceştia”, arată anchetatorii.
Mai mult, şeful PSD, prin influenţa pe care o avea la nivel central, le asigura acestora accesul la informaţii cu caracter confidenţial care circulau în instituţiile de la Bucureşti, furnizând şi documente cu caracter confidenţial către membrii presupusului grup infracţional organizat.


30 de milioane, prejudicii în două dosare


Printre exemplele oferite de procurori, este menționată o operațiune din cursul anului 2008. În calitate de reprezentant al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, cu ajutorul lui Mugur Bățăuș și Victor Piperea, funcționari în cadrul CJ Teloerman (care au asigurat falsificarea și înlocuirea documentelor), a folosit la organismul intermediar ADR Sud Muntenia ”documente false și inexacte”, astfel încât firma Tel Drum SA să câștige un contract de reabilitare a 55 km de drum județean, în valoare de 114.263.011 lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene.
Înainte de publicarea anunțului privind atribuirea contractului, Mugur Bățăus a furnizat reprezentanților Tel Drum SA informații nedestinate publicității, respectiv detalii cu privire la cerințele de calificare și ofertanții care și-au exprimat interesul să participe la licitația publică. În legătură cu acelaşi proiect, Liviu Dragnea, ar fi emis, ilegal, hotărâri de contractare a unui credit intern şi dispoziţii privind demararea procedurilor de achiziţii publice şi numirea comisiilor de evaluare a ofertelor.”Prejudiciul creat în dauna bugetului public este de 25.600.927 lei (diferența dintre prețul ofertat de Tel Drum SA și prețul cel mai mic ofertat), această sumă constituind un beneficiu necuvenit pentru firma câștigătoare”, afirmă procurorii.
Același mecanism a fost folosit și într-o altă operațiune din 2009, când Tel Drum a câștigat un contract majorat artificial la 14 milioane de euro, provocând un prejudiciu de cinci milioane de lei.

Cum extrage Dragnea banii din Teldrum

Mai mult, spune DNA, cei care ar fi făcut parte din grup ar fi beneficiat de informaţii nepublice din cadrul instituţiilor de la nivel local şi central cum ar fi: note de fundamentare şi caiete de sarcini pentru licitaţii viitoare ce se aflau în procedură de avizare internă (cum este cazul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale), corespondenţă între unităţile administrativ teritoriale şi Ministerul Dezvoltării Regionale, liste privind proiectele depuse pentru finanţare, documente solicitate de autorităţile judiciare de la instituţiile publice în cursul urmăririi penale (cum este cazul ANCPI), actele fiind găsite la percheziţii.
DNA susține că Liviu Dragnea și familia sa scoteau bani de la firma Tel Drum și membrii grupului în cinci moduri: donații, dividende, vânzări supraevaluate, chirii șii folosirea directă de bunuri mobile și imobile.
Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în mod direct sau prin persoane apropiate lui (fiul, fosta soție) a obținut sume de bani sau bunuri mobile și imobile pe care le utilizează, precum și diverse servicii în interes personal, al familiei și al formațiunii politice din care face parte, respectiv donații de la membrii grupului infracțional organizat și de la societățile controlate de aceștia - circa 2,5 milioane de lei în anul 2009. De asemenea, procurorii au identificat transferul părților sociale din mai multe societăți controlate de membrii grupului infracțional organizat către fiul său, dividende și sume periodice către fiul său cu titlu de salariu de la firme din grup, sume periodice cu titlu de chirie încasate personal de Liviu Dragnea și de fosta soție de la o altă societate din grup. Potrivit DNA ar fi borba și de bani obținuți de către Liviu Dragnea din vânzarea unor bunuri imobile la valori supraevaluate către societățile controlate de membrii grupului infracțional organizat, folosirea de bunuri mobile de către fiul său (autoturismul deținut de o societate din grup și a cărui îmbunătățire tehnică a fost achitată de Tel Drum SA) sau folosirea de bunuri imobile tot de către acesta (imobilul din Turnu Măgurele proprietate a Tel Drum SA).

Liviu Dragnea neagă acuzațiile

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, iei, că respinge categoric toate acuzaţiile. ” Ceea ce spun de ani de zile - că nu am legături financiare, patrimoniale cu acea societate comercială – menţin”, a declarat Dragnea. ”Categoric nu mă simt vinovat. Nu am constituit niciodată un grup infracțional”, s-a apărat liderul PSD.
”Am avut o discuție azi-dimineață cu domnul Tăriceanu, m-a sunat. Mi-a zis să rămân pe poziție și să ne continuăm coaliția”, a susținut Dragnea. ”Am primit multe mesaje de la șefi de organizații, parlamentari”, a afirmat liderul PSD. În context, el a afirmat că nu s-a gândit să-și dea demisia, pentru că primește foarte multe mesaje să nu cedeze.
Dragnea a avut un răspuns și pentru cele două exemple concrete din referatul DNA. ”Aceste două proiecte au mai fost verificate, s-a făcut o corecție financiară. CJ a acționat în judecată și a câștigat”, a menționat Dragnea.
”Am auzit și eu zvonul că Daniel Dragomir a spus că exista mai multe dosare pregătite la DNA pentru conducerea PSD. Cu toata seriozitatea, e un atac violent, miza e preluarea PSD. Așa am auzit și eu, sper să se oprească”, a menționat Dragnea.

Comentarii

 • Zdreanta Portocala

  14 noiembrie 2017 15:29

  Mi-e dor de chioru.Mi-e dor de chioru si de betia lui,mie dor de chioru si de Nuta lui.Mi-e dor de chioru si neamul lui ,de neamul lui cel sui.Cand ochiu ca busola sare ,sare sare si apare la chioru Nord e sus caci pe Pamant este paharul pus.Sa-l vad tarandu-sa ca rama ,cersind un vot se ne fure intruna,nu a furat nimic va spun nici cu pumnul in plex nu avea cum .Fratiso din securist sadea la parnarie mereu se ruga nu se ruga de Sfanta libertate ci sa-i ramaie averea toata.Mi-e dor de chioru si de neamul lui.Era el prost da ma incanta ca nimanui.

  raspunde comentariului
 • Zdreanta Portocala

  14 noiembrie 2017 15:15

  2001 dar ce a facut Luluta in 18 ani sex pe fiset?Procesul de la Nuremberg a tinut 2 ani.Unde inspectie nu i nimic nu i parafreza la Preda Marin.Vorba lui Ghita din Serbia-Codruta parte din canp tacticizant.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  14 noiembrie 2017 15:14

  TEL DRUM A TRUCAT TREI TIPURI DE ACHIZITII. A obtinut contractele de achizitii de la Stat, prin trei metode de inselare a Statului 1. CEREREA DE OFERTA. CJ anunta cateva firme, sa depuna Cerere de Oferta si stabileste dinainte cui ofera lucrarea, firmei Tel Drum, fara niciun concurs 2. LICITATIA. Se inscriu pentru examen mai multe firme, din care sunt eliminate toate, ca fiind cu lipsuri, cu exceptia uneia singure, Tel Drum, aleasa dinainte, fiindca detine trenul reciclator si 3. NEGOCIERE FARA ANUNT DE PARTICIPARE. CJ inregistreaza discutii purtate cu mai multe firme si invita la concurs doar pe cele slabe, fara sanse sa invinga firma preferata, Tel Drum. Cu astfel de trucaje, Tel Drum a castigat toate achizitiile oferite de consilii judetene si de primarii. De exemplu, 33 de achizitii din cele 33 scoase la concurs in anii 2012, 2013 si 2014, in valoare totala de 166.669.434 de euro, au fost castigate toate de Tel Drum.

  raspunde comentariului
 • Tepus

  14 noiembrie 2017 14:39

  ACUM DNA IL VREA !! IL INVITA PE DRAGNEA !! SA DECLARE CE-A FURAT !! SI SA REDEA TOT LA STAT. !! SA PLATEASCA, AM MAI ZIS, !! MACAR HOTELUL TURRIS. !! SAU SA DEA AVEREA TOATA, CA E DE LA STAT FURATA.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  14 noiembrie 2017 14:35

  INTREBARI PT. DNA, PARCHETUL GENERAL SI SRI. Se impun urmatoarele intrebari 1. De ce nu a fost arestat pana in prezent infractorul Dragnea, pt. ca a furat Hotelul Turris, in 2009, cu ajutorul sotiei sale Bombonica si srijinit probabil de consilierul sau juridic si director executiv, Carmen Dan ? Si de ce statul nu a recuperat respectivul hotel ? 2. De ce nu a fost deblocat dosarul 6311-2-2012, tinut cu NUP de Nitu la Parchetul General pentru ca Dragnea sa nu plateasca impunerea de catre ANAF a 31 milioane de dolari, evaziune fiscala pt. neplata impozitelor si taxelor la Hotelul Turris ? De ce este impiedicat ICCJ si acum sa judece respectivul dosar ? 3. De ce autoritatile au permis sotilor Dragnea sa fure Hotelul Turris si apoi sa-l vanda ? 4. De ce au fost musamalizate, pana in prezent, paguba de 110 milioane de lei- valoarea reala a hotelului, in 2009, cand a fost furat, si 31 milioane de lei- valoarea evaziunii, impusa de ANAF pt. neplata de impozite si taxe de catre Bombonica la hotelul Turris ? Intreaga tara stie, din presa si de pe net, ca LIVIU DRAGNEA, abuzand de functia de presedinte al C.J.Teleorman , a furat HOTELUL TURRIS din Turnu Magurele, in 2009, folosindu-se de fosta sa sotie. Bombonica a platit o suma modica de 114 mii de lei, cand hotelul valora in realitate 110 milioane de lei, adica de o mie de ori mai mult. In 2011 a existat probabil un razboi intre FINANTE si Consiliul Judetean, la Alexandria, unde Carmen Dan a fost consilier juridic si director executiv, in cadrul CJT, a lui Dragnea, din 2002 pana in 2012. Si, ca sa-i scape de puscarie pe sotii Dragnea, care furasera un hotel de 8 etaje, s-a inscenat un aranjament de retrocedare ilegala ca hotelul nu a fost cumparat cu 114 mii de lei de Bombonica, ci i-a fost retrocedat. Cred ca Dragnea a beneficiat de sprijinul angajatei sale, Carmen Dan, la toate marile ilegalitati savarsite de presedintele CJT in perioada 2002-2012, ca nu degeaba si-a adus-o Dragnea de la Videle la Alexandria. Astfel, Finantele a lasat-o pe Bombonica sa ramana proprietara pe Hotelul Turris. Dar a impus-o sa plateasca statului 31 milioane de lei, in 2011, ca evaziune fiscala, fiinca Bombonica nu platise impozitele si taxele cuvenite pana in 2011 pentru hotel. Dragnea a vandut apoi Hotelul Turris, pe bani grei, unei doamne care administra chiar respectivul hotel. Sotii Dragnea au ramas cu milioanele incasate pe hotel, si nici impunerea de 31 milioane de dolari, echivelenta cu 7,5 milioane de euro, nu au mai platit-o, din cauza ca dosarul penal 6311-2-2012, care ajunsese la ICCJ, a fost blocat de Nitu cu NUP la Parchetul General, unde e blocat si in prezent.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  14 noiembrie 2017 14:31
 • andreesanu

  14 noiembrie 2017 13:56

  Dupa 16 ani v-ati trezit sa-i puneti sare pe coada lui Dragnea ??.16 ani de haiducie prin codrii Vlasiei l-au facut pe Dragnea imun ,cu bani la tescherea , mare sef de GASCA in haita de tilhari zisi PSD , scula mare in trebile STABORULUI .Daca nu venea OLAF -ul sa-l dea in gat nici dracul nu-i urnea dosarele aruncate prin vro magazie .La fel ca in dosarele Microsoft daca nu putea hotia afara nu se facea nimicin Romania .Cum problemele tarii sunt mult mai grele se arunca azi pe piata alta gogoasa s-o mestece fraierii .Cu justitia legata la iesle nu-i nici o nadejde .

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  14 noiembrie 2017 13:56

  Dupa 16 ani v-ati trezit sa-i puneti sare pe coada lui Dragnea ??.16 ani de haiducie prin codrii Vlasiei l-au facut pe Dragnea imun ,cu bani la tescherea , mare sef de GASCA in haita de tilhari zisi PSD , scula mare in trebile STABORULUI .Daca nu venea OLAF -ul sa-l dea in gat nici dracul nu-i urnea dosarele aruncate prin vro magazie .La fel ca in dosarele Microsoft daca nu putea hotia afara nu se facea nimicin Romania .Cum problemele tarii sunt mult mai grele se arunca azi pe piata alta gogoasa s-o mestece fraierii .Cu justitia legata la iesle nu-i nici o nadejde .

  raspunde comentariului
 • Gigel

  14 noiembrie 2017 12:55

  Ceva imi zice ca DNA a descoperit apa calda si gura din macaroana. Poate ca coledzii din SRI ar trebui sa dea tot din ei, nu doar asa, cu dedicatie, mai pentru un Dragnea, mai pentru un primar... Poate gresesc, sau poate ca baietii cu ochi albastri ar trebui sa dea dosarele pe fatza. Tot ce stiu, despre toti.

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 12:27

  LISTEN,TO THE MEN,TO THE PEOPLES,WE,WE,ARE THE POWER, Liviu Dragnea, umilit si huiduit la Sibiu Ghidul Aradean 1 nov. 2017 THE FACE,GLASUL POPORULUI

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 12:18

  FOR THE WIND,IT COMING,THE STORM,BE PREPARE,ALL,ON BOARD,ONE BOARD,Ben Harper and The Innocent Criminals - Jah Work A Lewis Marnell Tribute

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 12:15

  OLD PIRAT, ANOTHER PIRAT, Old man, look at my lifeI'm a lot like you wereOld man, look at my lifeI'm a lot like you wereOld man, look at my life24 and there's so much moreLive alone in a paradiseThat makes me think of twoLove lost, such a costGive me things that don't get lostLike a coin that won't get tossedRolling home to youHookOld man, take a look at my lifeI'm a lot like youI need someone to love meThe whole day throughAh, one look in my eyesAnd you can tell that's trueVerse 2Lullabies, look in your eyesRun around the same old townDoesn't mean that much to meTo mean that much to youI've been first and lastLook at how the time goes pastBut I'm all alone at lastRolling home to youHookOld man, take a look at my lifeI'm a lot like youI need someone to love meThe whole day throughAh, one look in my eyesAnd you can tell that's trueVerse 1Old man, look at my lifeI'm a lot like you wereOld man, look at my lifeI'm a lot like you were 14 EmbedMORE ON GENIUS

  raspunde comentariului
  • An Englishman

   14 noiembrie 2017 18:39

   Romane, ai descoperit Google Translate via chinezasca. Scrie in romaneste daca tot te tii roman, engleza ta stinks badly, do't use it it's expired! In your particular case, Neil Diamond doesn't help for the simple reason it doesn't fit. Dar ma indepartez de la subiect, care subiect era your bad English command. Stick to Romanian and intelligible phrases in that language, ca si in romaneste parca bati campii, dovada ca inteligenta sau lipsa de n-are limba.

   raspunde comentariului
 • hrebenciucu

  14 noiembrie 2017 12:08

  nimic nou supt soare! asa actziona Umbrarescu si Cashuneanu, ca si oamenii lui HolLLyUdrea si ba seXu!

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 12:06

  Decit Pirat din averea Tarii,poporului,mai bine sarac,sarman,one soul cu restul,ptr tinara si frumoasa deneratie,socialista,to relax your minde, my ideology, ptr aia cu netul,internetul,mintea artificiala la ei, Lior and Serena Ryder - Heart Of Gold RockWiz liormusic

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 11:58

  VIDEO Dragnea La cum ne hăituiesc ăștia, parcă suntem pirațiPreședintele PSD, Liviu Dragnea, a spus la congresul tinerilor din PSD că social-democrații sunt hăituiți de parcă ar fi pirați.00000530EmbedS-a întâmplat la începutul discursului rostit în fața reprezentanților TSD. Dragnea a făcut o glumă pornind de la muzica de fundal din pauza dintre discursuri, din coloana sonoră a filmului Pirații din Caraibe.Gabi, cum ai ales muzica asta?, l-a întrebat Dragnea pe șeful TSD, Gabriel Petrea. Pirații din Caraibe. Adevărul este că la cum ne hăituiesc ăștia, parcă suntem pirați, a spus el.Înainte de a intra la Romexpo, unde se desfășoară congresul TSD, Dragnea a transmis și un mesaj pentru cei care au anunțat pentru această seară un protest la sediul partidului. Din punctul meu de vedere, cred că nu au toate informațiile, a spus el.Pe aceeași temăPonta îndeamnă la revoltă în PSD. De ce compară implicarea OLAF, în cazul Dragnea, cu cea a DEA, în cazul EscobarReacția lui Dacian Cioloș la acuzațiile aduse de DNA lui Liviu DragneaDragnea Categoric, premierul nu trebuia să vină la DNAR. Prună De mâine ni se va spune că 21 de milioane de euro e prag rezonabil la abuz în serviciuDragnea i-a oferit șefului SPP un sfat prietenescCITEȘTE ȘIScene rarisime "De ce naibii să intru eu?" De Rossi a refuzat schimbarea i i-a anunat retragerea din naionala ItalieiScene rarisime "De ce naibii să intru eu?" De Rossi a refuzat schimbarea i i-a anunat retragerea din naionala ItalieiNu doar Gianluigi Buffon i-a anunat retragerea din naionala Italiei după returul barajului de calificare la Campionatul Mondial, 0-0 cu Suedia.digisport.ro12.11.2017AVEM DE TOATE,PIRAT,PIRATI,PIRATII NOSTRI, NEOSSOCIALISTI SI CONCHISTADORII NOSTRII,YOUNG AND OLD,GENERATII DE GENERATIE, VIDEO Dragnea La cum ne hăituiesc ăștia, parcă suntem pirațiPreședintele PSD, Liviu Dragnea, a spus la congresul tinerilor din PSD că social-democrații sunt hăituiți de parcă ar fi pirați. Decit Piratul Tarii si poporului,mai bine, ca,restul ,one hard and soul Lior and Serena Ryder - Heart Of Gold RockWiz158.723 weergaven55211D

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 11:26

  HOW UNDERSTAND,THE MUSIC,Mike Love - Permanent Holiday HiSessions.com Acoustic Live! UNDERSTOOD,THE PEOPLES THE POWER

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 11:09

  Doamne,Doamne, cu aia tineri,the new generation,the future,in the futurePSD, mintea ca virgula,o nuca Nneka - Africans

  raspunde comentariului
 • demisiunea

  14 noiembrie 2017 11:08

  Ion Dreptate ca sa fim corecti. La data cand se zice ca a furat era Liviu Dragnea PD.

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 11:03

  DJANGO UNCHAINED - MAIN THEME - Django Freedom - Django Unchained Rudinik I.N.C DEDICATIE,PTR DRAGNEA GRUPARE,GRUPARILE,THE BIG STATE MAFIA,FREEDOM,FREEDOM,LIBERTATE,LIBERTATE,AVETI,SA AVETI

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 10:54

  SUD-ESTUL SALBATIC ,SALTBATICII,CORUPTII ,MAFIOTII CAMPANIA DE INVAZIE ATACURILE ,TEPARILOR ,AVARILOR POSTDECEMBRISTI

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 10:48

  All the boy,s bad boy,s, un grup,grupare de politruci oligarhi socialisti, the youngs socialist, they understand,understudiatii, it long to me,to bellieve Django Unchained Absolute Best Scenes HD

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 10:41

  Django Unchained Sheriff Marshal Scene THESSALONIAN31N

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 10:34

  sa-l vedem,vedem,mai cistiga, Grupul la CEDO, procesul,I DONT TINK SO, la CEDO,tot de-ai nostrii,un grup,LAWJUSTICE

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 10:30

  un neossocialist autohton, acuma un grup,,pe grupuri cu grupul,pe grupuri, si culoare, politicadin fiecare grupOLAF-ul,The Doctor,Schultz

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 10:26

  alt neossocialist autohton, de fapt,un grup infractional organizat bine organizat in mai multe infractiuni, sa nu dezgroape,the Doctor,The JUSTICE si mortii, CORUPTIA,CORUPTII,CE FAC,PE ROMINESTE, grup organizat,se schimba,incadrarea juridica,e Doamna Pruna ,

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 10:16

  Angry bird,Angry Birds, un stol,un grup organizat

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 10:13

  You Pirate, me,Django Unchained You tu,be?or not,to be ? , a FREE MEN, pe aia o sti, I,m a Doctor ? I wish,tobe ? I,m a friend,of a Doctor,in Law, nice movie, it past to you,

  raspunde comentariului
 • un roman

  14 noiembrie 2017 9:56

  Starea Naiei - ediia din 13 noiembrie TVR1

  raspunde comentariului
 • Admirator

  14 noiembrie 2017 7:55

  Pare a fi mai tare si decat Nastase. E cel mai jmecker politician din Balcani de la Bulabista incoace. Trebuie pastrat cu grija si sa se faca si un monument cu binomul Nastase - Dragnea pentru admiratia generatiilor viitoare. Sa stie dece vor trebui sa plateasca datorii uriase si unde au disparut banii de pensie ce li se cuveneau.

  raspunde comentariului
 • La mulți ani

  14 noiembrie 2017 7:16

  Mare hoț vrednicul lui Daniel.

  raspunde comentariului
 • Aceeasi placa

  14 noiembrie 2017 1:40

  nimic nou, banditii securisti una au invatat - una fac inca de pe vremea lui Ceausescu licitatii trucate si omflat de preturi, furtisaguri si alte potlogarii comuniste - totul cu usile si geamurile inchise sa nu intre musca....intre cumetrii acolo in gasca care isi imparte banu' de furat fara sa afle restul de tovarasi mai prosti...si mai ales poporul si mai prost care voteaza in unanimitate partidul unic comunist.

  raspunde comentariului
 • costica

  14 noiembrie 2017 0:09

  Colaboratori online acasa. Selectam urgent colaboratori online acasa. Lucru pe calculator. Castiguri foarte motivante. Contract. Suport pas cu pas. Totul este legal. Solicitati acum detalii la adresa noastra de gmail pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • un roman

  13 noiembrie 2017 23:29

  Dragnea,poti,sa-ti tai si mustata,sa te tunzi chel, cu ce pasaport vrei,si de romin si,de serviciu,si diplomatic,si cu carnetul de conducere, si cu legitimasia de serviciu, esti in vizor,cum se luat,la ochi,

  raspunde comentariului
 • un roman

  13 noiembrie 2017 23:20

  PIRATUL STATULUI,,AVERIILE ASCUNSE PRIN INSULITE,PARADISURI,, ACUMA I-A CAZUT,NUCA DE COCOS IN CAP, ,OLAF-ul OLAFUL PI CAP,OLAFUL,PE CAPII CARACATITIE DE STAT, PREPARE FOR THE STORM,VIN URAGANELE,FURTUNILE,PESTE PIRATII, GLOBALIZATI ,DE SUS,DE LA AIA DE SUS,MAI SUS,VANGHELIE

  raspunde comentariului
 • un roman

  13 noiembrie 2017 23:08

  THE DEEP STATE MAFIA,STATUL PARALEL,CARACATITA DE STAT, SE INTAMPLA ACUM- DRAGNEA- ACUZAT DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACTIONAL,ABUZ IN SERVICIU P23 B1TVChannel

  raspunde comentariului
 • un roman

  13 noiembrie 2017 23:05

  Un grup,bine organizat,Bravo baietii grupul de doi,bine organizat, astia sunt neossocialistii,urmasii socialissmului,de clasa,clasa conducatoare a Mafiei,Coruptiei de stat BUNA, ROMANIA LA PSD SE POARTA DUNGILE, DRAGNEA A VIZITAT O OFICIAL PE KOVESI B1TVChannel

  raspunde comentariului
 • penalul DRAGNEA

  13 noiembrie 2017 19:51

  cei mai negri ani ai romaniei cu acest taran penal deputat.poate doar ilici sa-l intreaca insa este o perioada dificila cu acest infractor in parlament.

  raspunde comentariului
 • INTOARCEREA LA ERA COMUNISTĂ !!!!

  13 noiembrie 2017 19:43

  TOVARĂȘUL LIVIUCI-DRAGNEVICI-STALIN, marele MAFIOT și HOȚ al țării NU RECUNOAȘTE NIMIC. Da'ce, e prost ? Va recunoaște probabil, ca și CEAUSESCU, în fata MARII ADUNĂRI NAȚIONALE, nu ??? Se consideră CURAT CA LACRIMA. Bogățiile și VILOCUL din ALEXANDRIA le-a facut din banii ,,moșteniți" , probabil, ca și ADRIAN NASTASE. Este cel mai GREȚOS, LIBIDINOS și MARE GUNOI ROMÂNESC !! ÎȚI PROVOACĂ O REPULSIE INFINITĂ DOAR CHIPUL, DAR SĂ-L MAI ȘI AUZI !!!! Sper ca vom scăpa cât mai repede de GUNOAIE ca el și ca TARICEANOVICI-SĂ-FACEM-O-DISCUȚIE-LENIN, NICOLICEA-ILICI și alți MIZERABILI CA EI .

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  13 noiembrie 2017 18:44

  Ecce clar cu ce îl șantaja grupul neprihăniților pe pizder ca să cumpere rachetele strategice... Iată că au fost nevoiți să apeleze de urgență la lovitura din 2001...

  raspunde comentariului
 • ALPHA

  13 noiembrie 2017 18:40

  Dragnea nu va iesi din politica cat timp voteaza oile.

  raspunde comentariului
  • Pesedistu Codrin...

   13 noiembrie 2017 19:17

   Corect,cu un adaos,cât timp in justiție behaie procurori și judecători corupți sau cu mapa profesionala de caca...oooo! Sper să nu se supere Costinii și nici pesedeiialdistii...

   raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design