Şeful Executivului crede că modificările la Legile Justiţiei ar trebui duse direct la Parlament

de Iulia Iancu , 09 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 08:11, 10 octombrie 2017
Şeful Executivului crede că modificările la Legile Justiţiei ar trebui duse direct la Parlament

Premierul României, Mihai Tudose a declarat, la postul de televiziune Antena 3, că, în opinia sa, legile Justiţiei ar trebui trimise direct Parlamentului, pentru consultări şi dezbateri în comisii.

"Eu cred că legile Justiţiei ar trebui duse direct la Parlament, să facă consultări, să se ducă în Comisii. În mod normal, Inspecţia Juridică ar trebui să fie un organism independent. Numai că cine îi numeşte? Şi atunci, poate apărea subordonarea. Poate veni cineva cu o soluţie. Trebuie şi un anumit control apoi - dacă oamenii ăia superbi care sunt puşi o iau razna?

O soluţie.... am vorbit cu domnul Toader să încercăm să imaginăm o dublă cheie, să nu fie doar mâna cuiva, ci şi a altcuiva, iar dacă ambele decid că lucrurile au luat-o razna, să poată interveni. Teoretic, încă legile justiţiei nu sunt la Guvern, aşteaptă nişte avize, Comisia de la Veneţia se întruneşte parcă abia prin decembrie, poate atunci Parlamentul şi-o asumă", a afirmat premierul.

Şeful Executivului a mai spus că susţine legea răspunderii magistraţilor, dar într-o anumită formă.

"Nu în ideea de a le pune hăţ, dar un pic de responsabilitate trebuie. Nu să facem un căpăstru. Luăm la întâmplare un magistrat, când numără speţele în zeci, sute de dosare, e o problemă, nu poţi să faci asta fără să faci o greşeală", a mai spus Tudose.

Comentarii

 • Kuminecăturile Gemene

  10 octombrie 2017 9:06

  Achtung mein arianus! Să nu fie doar mâna cuiva, dar și a altcuiva! Și să nu fie amândouă cu degetul mare băgat în gaura kurcubeului, una poate fi dar atunci cu cealaltă îți tragi o palmă și te trezești...

  raspunde comentariului
 • No comment

  10 octombrie 2017 7:08

  Direct la mahărul justitiei.

  raspunde comentariului
 • Glumesti, domnule premier!

  10 octombrie 2017 3:21

  Parlamentul face absolut orice vreau muschii lui Dragnea. "Discutiile" din comisiile parlamentare sunt o gluma proasta! Te mai miri ca ati cazut cu 20 procente in sondajele de casa ale psd, intr-o saptamana? Nu mai puteti prosti pe nimeni! Trebuie ca ministrul Toader sa explice in detaliu, de ce nu este de acord cu observatiile si obiectiile celor 3200 de magistrati. Oricat de inteligent si de mare jurist se considera pe el insusi, trebuie sa argumenteze articol dupa articol proiectul de modificare a legilor, care ingrijoreaza pe toata lumea, cu exceptia penalilor din psd si alde!

  raspunde comentariului
 • nununtza

  09 octombrie 2017 23:56

  mai bine direct la domnul presedinte Liviu Dragnea duse

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design