Carmen Dan se apără împotriva criticilor venite din spaţiul public: Sunt ministru de Interne și nu secretară, cum ţin unii morţiş să spună

de Iulia Iancu , 12 august 2017 - stire actualizata la ora 22:28, 12 august 2017
Carmen Dan se apără împotriva criticilor venite din spaţiul public: Sunt ministru de Interne și nu secretară, cum ţin unii morţiş să spună

Ministrul de Interne, Carmen Dan, scrie, pe pagina sa de Facebook, că superiorii direcți ai celor care nu-și îndeplinesc atribuțiile de serviciu trebuie să iasă personal cu explicații în fața publicului, să își asume erorile sau abaterile și să suporte consecințele.

"Domnule Raețchi, nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci când un polițist judiciar dintr-o oricare secție de poliție din România nu-și duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fișei postului. Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile așa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcți ai celor care nu-și îndeplinesc atribuțiile de serviciu să iasă personal cu explicații în fața publicului, să își asume erorile sau abaterile și să suporte consecințele", a scris Carmen Dan, sâmbătă, pe Facebook.

Ea a adăugat că, deși situațiile traversate în mandatul său de ministru de Interne, nu au fost de natură să destabilizeze siguranța românilor, i s-a cerut demisia "de câteva zeci de ori, din diverse motive, plauzibile sau nu", de cele mai multe ori din partea unor adversari politici.

"Fie că am angajat oameni cu experiență, dar pensionari, la cabinetul meu (așa cum au făcut-o și alți miniștri înaintea mea și la fel cum regăsim și la cabinetele altor demnitari ai statului), fie că, din păcate, au avut loc tragedii, fie că infrastructura rutieră nu permite să ajungem rezonabil dintr-un punct în altul al țării, fie că a durat o zi întreagă salvarea unei vieți de copil căzut într-un puț, fie că mi-am dorit să le transmit unor elevi de gimnaziu părerea mea ca mamă și ca om responsabil că jocurile pe calculator nu sunt întotdeauna utile sau, pur și simplu, pentru că sunt din Teleorman — pentru toate aceste lucruri mi s-a cerut să demisionez, dar lucrurile astea mă întăresc", a afirmat ministrul.

Carmen Dan a spus că se află la MAI pentru a îndrepta greșelile sau erorile din sistemul de ordine și siguranță publică, dar și pentru a sancționa abaterile, indiferent de gradul sau funcția celui care greșește.

 

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi afirma, pe 11 august, că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ar trebui să demisioneze după ce subordonații săi l-au "pierdut" de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, care era judecat pentru evaziune fiscală sub control judiciar și nu se mai prezentase din 8 mai la Poliție. Pe 11 august, Morgenstern a fost condamnat în primă instanță la 12 ani de închisoare.

"În orice stat unde există responsabilitatea funcției publice, doamna Carmen Dan, ministrul de Interne, ar trebui să demisioneze după ce subordonații săi l-au 'pierdut' de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, coleg apropiat — ce coincidență! — cu doamna Carmen Dan. Iresponsabilitatea dovedită de polițiștii care asigurau controlul judiciar — și care practic au facilitat fuga lui Morgenstern prin pasivitatea lor — implică un eșec al sistemului păstorit de Carmen Dan în ansamblu. În orice situație de gen, un ministru răspunde în solidar cu cei care au greșit — nu încearcă să scape mimând anchete și pedepse exemplare", a scris Raețchi, vineri, pe Facebook.

Comentarii

 • Reyes

  16 august 2017 12:18

  Buna!Ai nevoie de ajutor financiar?Aplicați acum pentru toate tipurile de împrumuturi și obțineți bani urgent!* Numiri suma împrumutului variind de la 2.000 dolari la 20.000.000,00 dolari* Rata dobânzii este de 3* Alegeți între 1 și 30 de ani de rambursare.* Alegeți între planul lunar și cel anual de rambursare.* Termenii și condițiile de flexibilitate a împrumutului.Toate aceste planuri și mai mult, vă rugăm să ne contactați prin intermediul collinjackloancompanygmail.com Suntem atestați, demni de încredere, fiabili și eficienți, scăpați de criza financiară de aziFORMULARUL DE APLICARE A FORȚEI DE OFERTA ÎNTÂRZIRE ȘI RETURNARE ÎNAPOI LA PROCEEDNUMELE COMPLET ______________________AGE ______________________________SEX _______________________________COD POSTAL _________________________ȚARĂ __________________________STAT..____________________________ORAȘ _____________________________NUMAR DE MOBIL _____________________OCUPAREA ________________________VENIT LUNAR____________________AMOUNT NEEDED_____________________SCOPUL ÎMPRUMUTULUI ____________________DURATA DE ÎMPRUMUT _____________________Trimiteți la adresa de e-mail Collinjackloancompany gmail.com și obțineți împrumutul dvs. de astăzi ..

  raspunde comentariului
 • Lorica

  14 august 2017 0:30

  Ne doare realitatea.De 6ani nu sunt lasata sa dorm,sa stau in casa mea,din cauza zdranganitului de chitara electrica, iarPolitia ne raspunde, ca nu este asa de grav sau ca este o "expunere subiectiva". Politia a devenit stat in stat . .M.A.I.nu intervine nici intr-un fel pentru rezolvarea situatiei Sunt 6 ani deja.Vazind ca Politia ii protejeaza,cei doi vecini,au adus o "arma neconventionala"cu care iti inchid telefonul,calculatorul,aparatul de tensiune arteriala,astfel ca trebuie sa-ti masori tensiunea arteriala in strada.Deci,actioneaza trecind prin tavan,iar raza de actiune nu este chiar mica.Chinuie motatanelul SURD facindu-l sa tipe de durere,nu-l lasa sa manince.Desi am anuntat Politia. acea arma nu a fost inca confiscata..

  raspunde comentariului
 • Un A

  13 august 2017 20:17

  Guvernul Boc a avut-o pe Udrea -Blonda de la Drept-, iar Guvernul Tudose si Grindeanu pe Carmen Dan... tot -Blonda de la Drept-! Bune blondele pentru politruci! si cam atat!Ce a adus bun Romaniei ... Udrea? ... o gasca de hoti!.............................................................

  raspunde comentariului
 • Sorin

  13 august 2017 0:49

  Esti o foarte proasta secretara, chiar daca porti tichie de margaritar.

  raspunde comentariului
 • Mihai

  12 august 2017 23:16

  Esti pupila lui dragnea,poate ca te si cotaia.

  raspunde comentariului
 • ilidia

  12 august 2017 22:33

  Un "nimuric", slugoi din Teleorman al lui Dragnea. Va asteptati la altceva? Au romanii o vorba "cum e turcul si pistolul"...N-o califica absolut nimic ptr. vre-o functie in guvern in afara obedientei...

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design