23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăGaura neagră din bugetul României. Ministrul Finanțelor desființează PSD

Gaura neagră din bugetul României. Ministrul Finanțelor desființează PSD

“Guvernul PSD a ‘estimat’ venituri totale 249 miliarde lei în primele 9 luni din 2019. Execuţia arată 228 miliarde lei! Gaura după 9 luni, date deja publicate, aproximativ 21 miliarde lei”, a semnalat Cîţu, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că joi va face o conferinţă de presă la sediul MFP.

Pe 6 noiembrie, ministrul Finanţelor afirma că execuţia bugetară este îngrijorătoare, iar la zece luni vom avea tot creştere pe deficit.

“Execuţia bugetară de până acum este îngrijorătoare. La zece luni deficitul creşte(…). Situaţia confirmă cele mai mari temeri ale noastre pe care le-am exprimat, referitoare la situaţia bugetară”, spunea Cîţu.

Execuţia bugetului general consolidat, conform datelor operative ale MFP, s-a încheiat pe primele nouă luni ale anului 2019 cu un deficit de 26,97 miliarde de lei, respectiv 2,6% din PIB.

Veniturile bugetului general consolidat au fost în sumă de 228,7 miliarde lei, reprezentând 22,2% din PIB, comparativ cu 21,7% din PIB în aceeaşi perioadă a
anului 2018. Procentual, veniturile au fost cu 11,6% mai mari, respectiv o creştere cu 23,7 miliarde lei, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cheltuielile bugetului general consolidat au fost în sumă de 255,6 miliarde lei, cu 15,3% mai mari comparativ cu perioada similară din 2018.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă