7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăFifor, ministrul Apărării, confirmă declaraţiile lui Dragnea: Această construcţie paralelă există

Fifor, ministrul Apărării, confirmă declaraţiile lui Dragnea: Această construcţie paralelă există

Fifor a afirmat, într-o emisiune la Antena 3, că dezvăluirile lui Dragnea arată “modul brutal de imixtiune al instituţiilor statului paralel în viaţa unui partid politic şi în formarea unui guvern într-o ţară democratică”.

“Implicarea în viaţa unui partid politic, implicarea în modul în care se aşează o importantă instituţie care este Guvernul României, nu poate decât să ne ducă la gândul că, într-adevăr, toată această construcţie paralelă există, ea se manifestă şi nu se manifestă de puţini ani şi rolul acţiunilor acestor grupări, pentru că eu nu aş acuza instituţiile în sine, pentru că instituţiile în sine sunt instituţii de bună credinţă care în felul lor îşi fac datoria, dar există grupuri de oameni, grupuri de interese, care, iată, activează în sensul acesta şi cred că ce a devoalat aseară preşedintele Dragnea nu poate decât să ne îngrijoreze şi să susţină totodată toată această teorie pe care noi o expunem de luni în şir, atât în Parlament, cât şi pe toate canalele media”, a afirmat vicepreşedintele PSD.

Mihai Fifor a precizat că, pe fondul acţiunilor statului paralel, există “instituţii ale statului care nu mai funcţionează la parametri optimi”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marţi seară, că fostul preşedinte al UNPR, Gabriel Oprea, a purtat discuţii cu fostul director adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, despre modul de ocupare a funcţiilor de conducere în PSD. Dragnea a susţinut că i s-a transmis de la statul paralel, prin intermediul lui Oprea, că “Zgonea trebuie să fie numărul unu la partid” şi el numărul doi.

De asemenea, Dragnea a susţinut că fostul liderul al partidului, Victor Ponta, ar fi stabilit lista membrilor guvernul său împreună cu fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...
Ultima oră
Pe aceeași temă