12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăExcludere cu cântec din USR. Dan Barna se află în centrul unui...

Excludere cu cântec din USR. Dan Barna se află în centrul unui nou scandal

 

Mai mult decât atât, fosta useristă acuză că a fost exclusă din organizația partidului din Ilfov pentru o postare pe Facebook, în care a atras atenția asupra faptului că Barna știa despre falsurile respective, reclamând o execuție a Biroului Național al partidului.

Execuție în stil PSD, în USR

Ieri (n.r. – miercuri  seară), într-o adevărată execuţie, o majoritate din Biroul Naţional USR, toţi din echipa Barna, m-a exclus din USR pentru postarea asta. Deşi am spus adevărul. Deşi am încercat mult timp să rezolv intern. Le-am cerut să amâne până se judecă sesizarea făcută de mine din august 2018 împotriva angajatului lui Barna la Secretariatul General, Ciprian Necula. Cel responsabil de campania fără penali şi care atunci, la sediul USR, după ce am găsit falsurile şi le scoteam din dosare, a ţipat la mine să ies de acolo, să las falsurile să le trimitem la primarii că poate le acceptă. Am ţipat şi eu la el: da, posibil să le accepte, pentru că trăim într-o ţară coruptă cu incompetenţi în administraţie. Poate nu se prind. Dar asta nu e motiv să trimită falsuri la primării”, a scris Oli Ardelean, recent, pe Facebook.

Pe lângă aceasta, fosta membră USR îi reproșează lui Dan Barna că nu a făcut nimic pentru a verifica dacă acuzațiile pe care le-a adus sunt adevărate sau nu, ci doar i-a spus că prin acțiunile sale prejudiciază imaginea partidului.

Barna a refuzat atunci să analizeze vina lui Necula. A tot refuzat de atunci. Le-am cerut să îmi spună dacă au mai contractat firma de promoteri care le-au adus falsurile. Nu mi-au răspuns. Am cerut acum să judece acea speţă împreună cu una nouă de acum în care am fost acuzată EU că am prejudiciat imaginea partidului scriind că Barna a minimizat problema semnăturilor false de la fără penali. Scriind practic un fapt real rău făcut de USR + Barna. Au ignorat cererea mea de amânare până poate fi judecată şi speţa cu privire la Necula. M-au exclus pe mine în timp ce acel individ este încă angajatul lor. În fine. O mizerie. Povestesc mai multe când am timp”, a concluzionat Ardelean.

Scandal înainte de primul tur al prezidențialelor

Cu două zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 8 noiembrie, când Dan Barna spera să intre în turul al doilea cu președintele Klaus Iohannis, Oli Ardelean scria, tot pe Facebook, că președintele filialei locale USR Ilfov a amplasat ilegal, la Buftea, niște banere, iar jumătate din membrii Biroul Județean al organizației au considerat ca fiind în regulă o astfel acțiune.

 „Jumătate din Biroul Judeţean USR Ilfov a spus că e OK dacă un membru preşedinte de filială locală (Buftea, Adrian Ciobanu îl cheamă, voia să fie şi primar) a montat banere fără autorizaţie în precampanie. Că nu e ceva ilegal, că a fost o «greşeală» făcută cu «bune intenţii». Deşi i s-a spus de coordonatorul de campanie judeţean să nu facă asta, li s-a spus tuturor în toate filialele locale să nu monteze banere fără autorizaţie. El a ignorat, a montat şi apoi s-a mai şi victimizat pe Facebook pe pagina oficială a filialei USR Buftea că oamenii răi i-au dat jos banerele. Montate ilegal”, a povestit pe Facebook, la începutul lunii noiembrie, Oli Ardelean.

Ea l-a acuzat la vremea respectivă pe Adrian Ciobanu că a mințit pe pagina sa de Facebook și pe Dan Barna că știa de existența unor semnături false, aproximativ 20.000 din cele un milion, pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

Postare în care a băgat şi câteva minciuni. Apoi, întrebat de preşedintele filialei dacă a avut autorizaţie spune că da, o trimite când ajunge la calculator. Nu avea. Dar e ok pentru unii să păstrăm că membru un astfel de individ. Şi eu duminică ar trebui să votez USR? Când ştiu că Barna a făcut la fel cu semnăturile false de la fără penali cumpărate printr-o firma de promoteri de USR (vreo 20.000 la număr din alea un milion) pe care angajatul lui din secretariatul general, Ciprian Necula, voia să le trimită la primării? De a trebuit să fac super scandal la sediul USR? Şi Barna a minimizat totul încercând să dea vina pe mine, că am o vendetă personală. Ce zici Cornel Zainea? E ok?”, a conchis Ardelean.

 

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă